Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Kάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει το «Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού»

Λάβαμε το παρακάτω κάλεσμα και σας το γνωστοποιούμε :

Αγαπητοί φίλοι

Κινήσεις πολιτών απο την Αν.Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια, προγραμματίζουν κινητοποίηση το Σάββατο 21/3/2009 στα διόδια Σχηματαρίου για την οικολογική καταστροφη στον Ασωπό και τον Ευβοικό.
Σας καλούμε να συμμετέχετε και να υποστηρίξετε την κινητοποίηση μας και σας στέλνουμε κείμενο υποστήριξης. Εαν συμφωνείτε στείλτε μας απάντηση ώστε να ανακοινωθεί η στήριξη σας. Επίσης παρακαλούμε να το προωθήσετε και σε άλλους φορείς.
Στην απάντηση να αναφέρεται ο φορέας, ένα όνομα και ένα τηλέφωνο, ώστε να είμαστε σε επαφή.

Ευχαριστούμε.

τηλ.επικοινωνίας 6972850659 Δέσποινα Σπανούδη
symparataxi@gmail.com


Κείμενο στήριξης του αγώνα των πολιτών της Αν. Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού


1. Για να σταματήσει επιτέλους το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ασωπό και τον Ευβοϊκό

2. Για την άμεση παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες της μολυσμένης περιοχής.

3. Για την εκπόνηση αναλυτικής υδρογεωλογικής μελέτης χαρτογράφηση των ρυπασμένων περιοχών, προσδιορισμό όλων των ρύπων και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

4. Για την διενέργεια ουσιαστικών και συνεχών ελέγχων, ταυτοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των βιομηχανιών που είναι υπεύθυνες για τη ρύπανση και εφαρμογή της νομοθεσίας.

5. Για τη λήψη μέτρων αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα, σύμφωνα με την νομοθεσία για την Περιβαλλοντική Ευθύνη

6. Για τον έλεγχο των βιομηχανικών προϊόντων (ιδιαίτερα των τροφίμων) που παράγονται στην περιοχή, τον έλεγχο της πραγματικής υδροδότησης των βιομηχανιών και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των καταναλωτών

7. Για τον έλεγχο των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και τη λήψη μέτρων για την προστασία των αγροτών και των επαγγελματιών της περιοχής.

8. Οριοθέτηση και πολεοδομική οργάνωση των οικισμών και των ήδη δημιουργημένων άτυπων βιομηχανικών περιοχών σε ΒΙΟΠΕ-ΒΙΠΕ, μετά από ανοικτή κοινωνική διαβούλευση και χρονοδιάγραμμα για την άμεση εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας.


Συμπαραστεκόμαστε στο «Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού» και στηρίζουμε την κινητοποίηση το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 11 π.μ. στα διόδια Σχηματαρίου.


Οι φορείςΔεν υπάρχουν σχόλια: