Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Από τη χτεσινή λαϊκή συνέλευση στην Κόρινθο.

Κάποιοι από μας βρέθηκαν στην συνάντηση αυτή. Πέρα από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις εντύπωση μας έκανε το ενδιαφέρον του κόσμου και το πλήθος των ερωτήσεων που έγιναν.

Ο Αντινομάρχης Kορινθίας που παρεβρέθηκε είπε απαντώντας σε σχέση με τη στάση της Νομαρχίας Κορινθίας ότι το θέμα της εγκατάστασης ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων στη Βοιωτία και της λήψης και απόρριψης του θαλασσινού νερού ψύξης απ΄τo ήδη εγκατεστημένο εργοστάσιο της συμπαραγωγής αλλά και το θέμα του χημικού ΜEXEL* απασχόλησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Το ζήτημα όμως «κόλλησε» αφού η Νομαρχία Βοιωτίας δεν έχει στείλει ακόμα τα στοιχεία που της ζήτησαν.

*ΜEXEL: Πρόκειται για εγκεκριμένο χημικό φυτοφάρμακο που μπαίνει στους αγωγούς για να μην φράζουν από τα οστρακοειδή που προσκολούνται στο εσωτρικό των σωληνώσεων. Σαν τοξικό χημικό δεν πρέπει όμως να πέφτει στο βυθό.

Σε σχέση με το θέμα των ανεμογεννητριών που επίσης απασχόλησε, Ο κ.Κεφαλάς τόνισε ότι οι «Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα» είναι σαφώς υπέρ των ΑΠΕ (ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) αλλά εξέφρασε την αντίθεσή του στην άναρχη τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές των βουνών. Πρότεινε σε επίπεδο Νομαρχίας να γίνεται σχεδιασμός και να αποφασίζεται η χωροθέτησή τους.


Περισσότερα για τη συνέλευση στο δελτίο τύπου της ίδιας της "Πρωτοβουλίας".
http://politeskorinthias.blogspot.com/2009/03/1432009.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: