Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Οικολόγοι για μία ώρα - μια άλλη άποψη για την ώρα της γής

Oι Ελληνες είναι από τους λαούς της Ευρώπης που το αυτοκίνητο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Αντίθετα, στην ανακύκλωση καταλαμβάνουμε μία από τις τελευταίες θέσεις, ενώ το υδάτινο αποτύπωμα "το πόσο νερό χρησιμοποιούμε" του Ελληνα είναι ανάμεσα στα δέκα υψηλότερα του πλανήτη. Η Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι πρόσφατα απειλούσε τη χώρα μας με βαριά πρόστιμα για παράνομες χωματερές, ενώ γνωστό σε όλους είναι και το πρόβλημα με τα αυθαίρετα, κυρίως σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί δασικές και η χαμηλή διείσδυση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Και όμως, αυτό το αρνητικό οικολογικό προφίλ -δεν σταματάει στα παραπάνω, θα χρειάζονταν σελίδες ολόκληρες για τα «κατορθώματα» μας- έρχεται να σώσει η πρωτιά μας στη συμμετοχή στην επικείμενη «Ωρα της Γης»: Τη μία ώρα (8 και μισή το βράδυ του Σαββάτου) που κάτοικοι από όλη τη Γη θα σβήσουν ταυτόχρονα και για μία ώρα τα φώτα.

Τα λόγια είναι περιττά: Μπράβο μας. Και μια και βγήκαμε πρώτοι στην κούρσα της μίας αναπνοής για το περιβάλλον, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να προπονούμαστε και για τον μαραθώνιό του; Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα άθλημα που σημασία δεν έχει μόνο η συμμετοχή αλλά και η διάρκεια.

Από το ιστολόγιο της Συμπαράταξης των Βοιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: