Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης και διαμαρτηρίας...

Αλλη μια Πρωτοβουλία πολιτών που προβληματίζεται για τις εξελίξεις που αφορούν το γειτονικό μας Ελικώνα.

"Χωρίς καμία πρόβλεψη συγκροτημένου σχεδίου χωροθέτησης, που θα σέβεται και θα υπηρετεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, με επιθετικό τρόπο και χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εκτυλίσσεται ένα σενάριο άναρχης υπερσυγκέντρωσης ανεμογεννητριών. Σενάριο που δεν το δικαιολογούν, καν, τα δεδομένα του αιολικού δυναμικού της περιοχής, παρά μόνο τα ιδιοτελή κερδοσκοπικά συμφέροντα των νεόκοπων επενδυτών στο χώρο της ενέργειας."
στο ίδιο κείμενο διαβάζουμε" Η διαφαινόμενη υποβάθμιση του Ελικώνα έχει ανοίξει το δρόμο για νέες μεταλλευτικές εγκαταστάσεις εξόρυξης βωξίτη, αλλά και για νέες λατομικές δραστηριότητες".

Η πλειοψηφία των τοπικών αυτοδιοικήσεων έχει βρεθεί στη μέγγενη απίστευτων πιέσεων και προσπαθειών εκμαυλισμού, με τις πιο απίθανες υποσχέσεις, από τις εταιρείες εκμετάλλευσης των αιολικών πάρκων. Κατά κανόνα, υποκύπτουν ή παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. Το βάρος της ανάσχεσης έχει πέσει, σχεδόν, αποκλειστικά στις πρωτοβουλίες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

http://symparataxi.blogspot.com/2009/03/blog-post_6623.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: