Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Απορρίφθηκε απο το ΚΑΣ η νομιμοποίηση του λιμανιού της Θίσβης


Κι ένα καλό νέο για την περιοχή και όλο τον Κορινθιακό που αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο της Συμπαράταξης Βοιωτών!


Το λιμάνι της Νούσας,του Δήμου Θίσβης, Βοιωτίας κατασκευάστηκε παράνομα και λειτούργησε παράνομα απο τη Σωληνουργεία Κορίνθου . Σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία της Βοιωτίας, τα λιμενικά κρηπιδώματα και τα έργα υποδομής δεν είχαν νόμιμες αδειοδοτήσεις.

Μάλιστα κατά την κατασκευή καταστράφηκαν σημαντικές αρχαιότητες κατάλοιπα του αρχαίου λιμανιού.

Υπενθυμίζουμε ότι:

- Η ΒΙΠΕ (βιομηχανική περιοχή) Θίσβης χωροθετήθηκε τ0 1987 για το έργο της Αλουμίνας που τελικά ματαιώθηκε
- Αγοράστηκε το 2001 απο τον όμιλο Στασινόπουλου και εγκαταστάθηκε εκεί η Σωληνουργεία Κορίνθου
- Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν έργα υποδομής και περιβαλλοντικού ελέγχου
- Προγραμματίζεται η εγκατάσταση πολλών βαριών ρυπογόνων μονάδων που ενοχοποιούνται για την τραγωδία του Ασωπού και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής

Ο Δήμος και οι πολίτες της Θίσβης είναι αντίθετοι με την λειτουργία της ΒΙΠΕ, γιατί εκτός των άλλων στην περιοχή εμφανίζεται έντονα το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής.

Η παρέμβαση της Κίνησης Πολιτών του Δήμου Θίσβης στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 17/3/2008 με θέμα την νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον Όρμο της Νούσας

Ο Σύνδεσμος Δήμων Κορινθιακού και το Δίκτυο των κινήσεων και των οργανώσεων του Κορινθιακού είναι αντίθετοι στην λειτουργία του εμπορικού- βιομηχανικού λιμανιού και των καταστροφικών συνεπειών του για το οικοσύστημα του κλειστού κόλπου.

(H εικόνα είναι απο το ιστολόγιο: ΘΕΣΠΙΑΚΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: