Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Mποϋκοτάζ στα προϊόντα της ΦΑΓΕ προτείνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή!

Το μποϋκοτάζ κατά της ΦΑΓΕ συνεχίζεται
17.02.09

Το ΚΕ.Π.ΚΑ.- Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών και η Ο.Ε.Κ.Ε. – Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών Ελλάδος, από την 11η Φεβρουαρίου 2009, κήρυξαν μποϋκοτάζ, σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας ΦΑΓΕ, γιατί η εταιρία, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρνήθηκε να αιτιολογήσει τις αυξήσεις, στις τιμές των προϊόντων της. Στο μποϋκοτάζ, μέχρι σήμερα, προσχώρησαν, ύστερα από κάλεσμα του ΚΕ.Π.ΚΑ. και της Ο.Ε.Κ.Ε., η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κιλκίς, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου.

Το μποϋκοτάζ, κατά της εταιρίας, θα συνεχιστεί, μέχρι η εταιρία, να κατεβάσει τις τιμές της. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. έχει καταγράψει τις τιμές των προϊόντων της εταιρίας, στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξή τους και θα ενημερώνουμε τους καταναλωτές, για τη συνέχιση ή μη του μποϋκοτάζ.

Καλούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης να συνεχίσει και να εντείνει τους κοστολογικούς ελέγχους, δίνοντας στη δημοσιότητα, τα ονόματα των εταιριών, που δε σέβονται τον καταναλωτή.

Είναι η ώρα οι καταναλωτές να πάρουμε την κατάσταση, στα χέρια μας:
- Απαιτούμε διαφάνεια, στην κοστολόγηση.
- Απαιτούμε τιμές, που να ανταποκρίνονται, στο πραγματικό κόστος των προϊόντων.
- Απαιτούμε ένα καλύτερο, αύριο.

Καταναλωτές,
Συνεχίζουμε, δυναμικά, το μποϋκοτάζ, κατά της ΦΑΓΕ.
Αντιδρούμε, στις αυθαίρετες αυξήσεις της ΦΑΓΕ.
Όλοι μαζί μπορούμε!
Ας δώσουμε ένα μήνυμα, ένα μάθημα,
τόσο στη ΦΑΓΕ, όσο και σε όποια άλλη επιχείρηση
θεωρεί ότι η αγορά είναι κτήμα της και οι καταναλωτές πρόβατα, επί σφαγήν!

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών:http://kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1041&Itemid=1


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση..πολύ χρήσιμη..ΜΠράβο σας.Οι καταναλωτές έχουμε δ΄ύναμη αλλά δεν εχουμε γνώση.

Ανώνυμος είπε...

εγω δεν αγοράζω για τα παιδιά μου γάλα που κάνει πάνω απο 1 ευρώ το λίτρο.Αν συγκρίνουμε τιμές και διαλέγουμε σωστά θα κατεβάσουν τις τιμές ..