Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ας δώσουμε Νέα Πνοή στα Παραδοσιακά Αμπέλια από το ΗΛΕΣΙΟΝ

Το γκοσμάρι είναι ένα παραδοσιακό κόκκινο σταφύλι, που οι πολύ παλιοί πρόγονοί μας, οινοποιούσαν στην Ρούμελη. Σήμερα διασώζεται κυρίως σε άγρια κατάσταση στα βουνά της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και γι� αυτό οι ντόπιοι το ονομάζουν "αγριοστάφυλλο"

Εξόρμηση 7 και 8 Μαρτίου για συλλογή βλασταριών


Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ προσκαλεί αυτούς που συμμερίζονται την αγωνία της για την διατήρηση αρχαίων ποικιλιών και την σύνδεση παράδοσης με την επιστημονική πρόοδο, να απαντήσουν στο κάλεσμά της για να ενισχύσουν τις μελλοντικές δράσεις, υιοθετώντας τις.

Το ΗΛΕΣΙΟΝ δεν είναι «εμπορική» κερδοσκοπική επιχείρηση. Είναι μια ομάδα συντρόφων... Γι' αυτό, ο οίνος που έχει παραχθεί, μετά την αναπαραγωγή των βλασταριών που συλλέχθηκαν δεν πουλιέται στο εμπόριο, αλλά προσφέρεται στα μέλη, στους ενεργούς υποστηρικτές του οργανισμού και στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων οργανώσεων.

Οποιος από σας έχει συμμετάσχει σε παλιότερη εξόρμηση του ΗΛΕΣΙΟΝ ή είναι γνώστης του θέματος παρακαλούμε ας μας μιλήσει για την εμπειρία του ή ας μας ενημερώσει. Η προσπάθεια δείχνει πολύ αξιόλογη.

Περισσότερα :
http://www.helession.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: