Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Οχι στο λιθάνθρακα από τον Υπουργό Ανάπτυξης

Σε τι "λέμε, ναι" μας ανησυχεί όμως, με αυτά που ακούμε για πυρηνική ενέργεια και ανεμογεννήτριες από άκρη σε άκρη κι από "σοβαρούς"μάλιστα ανθρώπους...(βλ.ανάρτηση 9/2/09)

Σχετικά με το θέμα του λιθάνθρακα ως καύσιμη ύλη για την παραγωγή ενέργειας και τις επιπτώσεις της δείτε στο http://lithanthrakas.wordpress.com


Την έναρξη εθνικού διαλόγου με τη συμμετοχή των κομμάτων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων για το ενεργειακό μείγμα της χώρας εξήγγειλε ο υπουργός ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης... Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι θα σταματήσουν όλες οι επενδύσεις για την εγκατάσταση λιθανθρακικών μονάδων. 'Θέλω να είμαι σαφής, η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει το πρόγραμμα ίδρυσης μονάδων λιθάνθρακα, θα συζητήσουμε άμεσα με το ΣΕΕΣ τις εναλλακτικές μεθόδους με έμφαση στο φυσικό αέριο και τις ΑΠΕ', είπε χαρακτηριστικά.”
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΑΝ-Δ.Τ.(10.02.09) Απομαγνητοφώνηση συνέντευξη τύπου Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα "Προτεραιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης για το 2009" http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7300593

Οι θετικές αυτές εξαγγελίες, ανεξάρτητα από δεύτερες σκέψεις που μπορεί να τις προκάλεσαν, αποτελούν μια σημαντική αναδίπλωση και μια τεράστια επιτυχία του πιο σημαντικού συντελεστή της, του κινήματος κατά του λιθάνθρακα. Ενός κινήματος που αναπτύχθηκε, κυρίως, στις περιοχές - υποψήφιες για εγκατάσταση λιθανθρακικών μονάδων, μεταξύ αυτών και η γειτονική μας Αντίκυρα - και αγκάλιασε μεγάλο μέρος της χώρας, με τη συνδρομή του πανελλαδικού δικτύου κινήσεων πολιτών κατά του λιθάνθρακα το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο:

Δελτίο Τύπου
Όταν πριν από δύο, περίπου, χρόνια ξεκινούσε, στις περιοχές μας, η επέλαση της ΔΕΗ, εγχώριων και ξένων οικονομικών κολοσσών, για την εγκατάσταση μονάδων λιθάνθρακα, η ακύρωση, έστω και μιας, μονάδας φάνταζε σαν ένα τιτάνιο έργο. Από τότε, μέχρι σήμερα, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι ….http://politeskorinthias.blogspot.com/2009/02/blog-post_13.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια: