Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Νομικός Οδηγός για το Περιβάλλον από Συνήγορο του Πολίτη - WWF Ελλάς


Στη συγγραφή ενός βιβλίου για το περιβάλλον προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη. Πρόκειται για ένα Νομικό Οδηγό για το περιβάλλον, τον οποίο εκδίδει η WWF Ελλάς στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος για την έκδοση και παρουσίαση δέκα «Οδηγών για το περιβάλλον».

Σκοπός του Νομικού Οδηγού, ο οποίος διανέμεται δωρεάν από τη WWF Ελλάς, είναι η παρουσίαση καίριων τομέων περιβαλλοντικών προβλημάτων, της σχετικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς και των δυνατοτήτων δράσης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο σε ένα πλήρες και ευανάγνωστο εγχειρίδιο.

Στην πρώτη ενότητα του εγχειριδίου περιλαμβάνεται το γενικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και της πρόσβασης στην περιβαλλοντική πληροφόρηση, ενώ στη δεύτερη ενότητα περιγράφονται τα πεδία ανθρώπινης δραστηριότητας που προκαλούν τα κυριότερα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Επίσης, ο Νομικός Οδηγός περιλαμβάνει πραγματικά παραδείγματα διοικητικής δράσης, από την εμπειρία του Συνηγόρου του Πολιτη, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.


Από Καθημερινή  και το οικολόγιο

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

υπαρχει στην ιστοσελιδα της wwf

Πολίτες Φωκίδας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό είπε...

Προφανώς...εκτός μάλιστα από την ηλεκτρονική μορφή το WWF τον διανέμει δωρεάν. Στη σελιδα του Συνηγορου του Πολίτη θα βρείτε και το πρόγραμμα των παρουσιάσεων του οδηγού σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.