Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Δικαιώθηκαν οι αγώνες κατά του λιθάνθρακα.

Σχετικό Δελτίο Τύπου του Πίου Δικτύου κατα του λιθάνθρακα αναφέρει τα εξής:
"Κλείνει ένας κύκλος δραστηριοτήτων και αγώνων  κατά του λιθάνθρακα", καθώς η νέα κυβέρνηση "αφήνει εκτός του ενεργειακού μείγματος της χώρας τον λιθάνθρακα και την πυρηνική ενέργεια" . Φαίνεται οτι ο κίνδυνος εγκατάστασης μονάδων λιθάνθρακα σε μια σειρά περιοχές της χώρας έχει αποσοβηθεί για (τουλάχιστον) το ορατό μέλλον, τονίζει το πανελλαδικό δίκτυο κινήσεων και πολιτών κατά του λιθάνθρακα , που εκτίμησε οτι είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλείσει, (εκτός και άν ξαναχρειαστεί), ο κύκλος αυτής της πρωτοβουλίας μας, μετά και τις τοποθετήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής".
Αναπτύξαμε κοινές δραστηριότητες, με σημαντικότερη την "πορεία για την ενέργειας" στην ΔΕΘ, μαζί με τους λιγνιτόπληκτους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, και αναζητήσαμε και διατυπώσαμε ένα κοινό πλαίσιο αντιλήψεων για τα ζητήματα ενεργειακού σχεδιασμού", επισημαίνει το Πανελλαδικό Δίκτυο. Συναντηθήκαμε με τους πολίτες του Ensdorf της Γερμανίας και δανειστήκαμε την εμπειρία τους στη δική τους σημαντική μάχη (που προηγήθηκε) κατά  της εγκατάστασης  των μονάδων λιθάνθρακα , λέει το Δίκτυο, που, όπως είπε και ένα  απο τα μέλη του "δεν υποστέλλουμε τη σημαία των αγώνων, αν χρειαστεί θα ξαναβγούμε μπροστά..." ( Πηγή: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία)

Δείτε επίσης :Η νίκη κατά του λιθάνθρακα εδραιώνεται- Ο κύκλος των “Πολιτών κατά του λιθάνθρακα” κλείνει   από το ιστολόγιο της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους "Πολίτες κατά του λιθάνθρακα"...εδωσαν μαθήματα δημοκρατίας και αποτελεσματικής δράσης, ενεργών πολιτών. Η απόφασή τους για διακοπή δράσης, με αντικείμενο αυτό το θέμα, τους τιμά..---Μήπως θάπρεπε τώρα να περάσουμε σε ενέργειες θετικού τύπου, π..χ. μια Πρωτοβουλία πολιτών υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.-- Ενα θέμα για το οποίο χρειάζεται να γίνουν ενημέρώσεις, συζητήσεις, παρεμβάσεις, προτάσεις, κινητοποιήσεις κ.λ.π. Ας το σκεφτούμε. (Ευθύμης .Παπαδημητρίου)