Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τον Κορυδαλλό προτείνει η οικογένεια του Αλ. Γρηγορόπουλου

ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ αντίδραση των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου προκάλεσε η απόφαση για αλλαγή της έδρας από τη Χαλκίδα στην Άμφισσα του δικαστηρίου που θα εκδικάσει την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή, που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια.

Για τον λόγο αυτό ζητούν να διεξαχθεί η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, όπου έχει εκδικαστεί η υπόθεση για τη 17Ν, τον ΕΛΑ και άλλες σοβαρές υποθέσεις με μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον. «Η όψιμη και αιφνιδιαστική αλλαγή του τόπου του δικαστηρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ καταστρατηγεί ουσιαστικά τα δικαιώματα της οικογένειας του θύματος και δυσκολεύει την αποκάλυψη της αλήθειας», επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας. «Ως συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου», προσθέτει, «διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ την άμεση επανεξέταση του θέματος, ώστε η δίκη να γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού».

Κατά της απόφασης για μετάθεση της δίκης τάσσεται και ο έτερος συνήγορος της οικογένειας κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την απόφαση για αλλαγή της έδρας του δικαστηρίου. «Η απόφαση αυτή», τονίζει, «σημαίνει ότι παρεμποδίζεται ουσιωδώς η κατάθεση μαρτύρων λόγω της απόστασης της κατοικίας τους από την έδρα του δικαστηρίου και αυτό θέτει κάποιο ερωτηματικό για τον σκοπό της. Άλλωστε οι κάτοικοι της Άμφισσας δεν υπολείπονται σε υγιή συναισθήματα των υπολοίπων Ελλήνων».

Από τον Κ.Αναγνωστόπουλο
πηγή:TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: