Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

H Μεσόγειος ως "χωματερή" τοξικών αποβλήτων !

Μεγάλη αίσθηση έκαναν πρόσφατα δημοσιεύματα και πληροφορίες για μεγάλο σκάνδαλο ρύπανσης/μόλυνσης της Μεσογείου απο τοξικά και πυρηνικά απόβλητα που μεταφερόντουσαν με πλοία, τα οποία στη συνέχεια βυθιζόντουσαν, σκόπιμα, στη Μεσόγειο θάλασσα ! Την διακίνηση και εξαφάνιση των αποβλήτων είχε αναλάβει η ιταλική μαφία σε συνεργασία με ιδιοκτήτες πλοίων, μυστικές υπηρεσίες αλλά και κυβερνήσεις διαφόρων χωρών.
Σύμφωνα με την ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente στο βυθό της θάλασσας είναι βυθισμένα το λιγότερο 40 πλοία που μετέφεραν επικίνδυνα τοξικά και πυρηνικά απόβλητα. Με τη βύθιση των πλοίων γινόταν αυτόματα και η εξαφάνιση των ανεπιθύμητων φορτίων που... αναπαύονται στο βυθό, κυρίως κοντά στις ιταλικές ακτές αλλά και στα ελληνικά Ιόνια νησιά .
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε ύστερα απο  ομολογία ενός πληροφοριοδότη της μαφίας που είχε συμμετάσχει στη βύθιση τριών πλοίων, για την οποία η μαφία εισέπραξε τις σχετικές αποζημιώσεις...Η ιταλική εισαγγελία προχώρησε σε σχετικές έρευνες και ανακάλυψε βαρέλια με τοξικά και πυρηνικά απόβλητα..Την πληροφορία  αυτή την είχε δημοσιοποιήσει παλαιότερα η οργάνωση ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.OS. αλλά κανείς δεν έδωσε τότε σημασία...Πρόσφατα σε ειδικά εκδήλωση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ξαναήρθε η είδηση στην επικαιρότητα απο την ελληνική οικολογική οργάνωση.
Η είδηση αυτή αφορά και στην Ελλάδα αφου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βυθιστεί, και στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα, πλοία με παρόμοια φορτία. Οι πολίτες που ανησυχούν δικαιολογημένα απαιτούν απο τις ελληνικές αρχές την ανάληψη σχετικών περωτοβουλιών για εξιχνίαση του οικολογικού εγκλήματος, σε συνεργασία βέβαια και με τις ιταλικές εισαγγελικές αρχές..Φαίνεται οτι υπάρχουν παντού άνθρωποι που για το χρήμα δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα , ούτε όταν απειλείται ανεπανόρθωτα η ζωή και η δημόσια υγεία ανύποπτων ανθρώπων απο την διάχυση των πυρηνικών αποβλήτων στο βυθό της θάλασσας και στη συνέχεια στην τροφική αλυσίδα.. Απαιτείται η αναζήτηση των ναυαγίων και η ανέλκυση των φορτίων τους προτού αρχίσει η διάβρωση των βαρελιών..Τα μέσα και η τεχνολογία υπάρχουν . Αυτό που απαιτείται είναι και η σχετική πολιτική βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: