Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Οικονομία στο Ρεύμα.

Οικονομία στο ρεύμα στοχεύει να πετύχει η υπουργός περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη στα φτωχά νοικοκυριά, με ενισχύσεις και πιθανές φοροαπαλλαγές, για μετατροπές  στις κατοικίες ώστε να εξοικονομείται ενέργεια.
Το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων , που έχει εγκαταληφθεί... , ελλείψει χρημάτων, προέβλεπε επιδότηση μέχρι 50%, για "πράσινες " επισκευές, σε περίπου 30.000 παλαιά κτήρια που αντιστοιχούν σε περίπου 100.000 νοικοκυριά. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε βάθος τετραετίας..αν και όταν βρεθούν τα 400 εκατομ. ευρώ που απατούνται.

Πάντως η νέα υπερδραστήρια και περιβαλλοντικά ενημερωμένη υπουργός περιβάλλοντος φαίνεται να εννοεί αυτά που λέει, αφου τα εντάσσει σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος , με μείωση των ρύπων και πλήρη ανάπτυξη των ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σε συνεργασία με τον νέο διοικητή της ΔΕΗ κ. Ζερβό, που υποσχέθηκε την βαθμιαία αντικατάσταση των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας με λιγνίτη απο εργοστάσια που θα χρησιμοποιούν νέες  αντιρρυπαντικές τεχνολογίες.

Προχθές συνέβη κάποια βλάβη στο εργοστάσιο Πτολεμαϊδας με συνέπεια να απλωθεί ένα νέφος τέφρας σε απόσταση 200.χιλιομέτρων, όπως βεβαίωσε και η ειδική γραμματεάς του υπουργείου κα. Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Οπως είναι γνωστό η Ελλάδα έχει δεσμευτεί απο το πρωτόκολλο του Κιότο για μείωση, μέχρι το 2020,  κατά 20% των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αποσταθεροποιούν το κλίμα.
(Πηγή. Το Βήμα, 26/11/09 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: