Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011


Αντίο στα Βαρδούσια!

Vardousia-LiliumΤο έγκλημα ολοκληρώνεται!
Τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων κυριάρχησαν!
Φεβρουάριος 2011
Η προσπάθεια για την Πλήρη Προστασία των Παρθένων Βουνών μας, μέσω της ίδρυσης ενός μεγάλου Φυσικού Πάρκου κατά τα πρότυπα του Εθνικού πάρκου του Αμπρούτσο, έληξε άδοξα! Πλέον καμία απολύτως βουνοκορφή από τα Βαρδούσια έως το Ξεροβούνι Πλατάνου και από τον Τυμφρηστό έως το Ρηγάνι, δεν έμεινε παρθένα! Για όλες τις κορφές έχουν δοθεί πλέον άδειες για εγκατάσταση Ανεμογεννητριών: Κοκκάλια, Νεραϊδοβούνι, Σαράνταινα, Γουλινάς, Μηλιά, Γιδοβούνι, Αρδίνης, Ομάλια, Κοκκινιά, Τσακαλάκι, Μαλαθούνα, Μακρυνόρος, Ξεροβούνι Πυλήνης, Βλαχοβούνι, Χαρατσί κ.α., όλες μα όλες οι κορφές, πλήν μόνο της Τσεκούρας (αλλά και για αυτήν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μια μεγάλη εταιρεία των Μεγαλοεργολάβων!)...
Δυστυχώς ηττηθήκαμε!
Κανένα μα κανένα (!) ποτάμι ή ρέμα της περιοχής μας δεν έμεινε χωρίς να προβλέπεται η  εγκατάσταση ενός τουλάχιστον Υδροηλεκτρικού Φράγματος σε αυτό! Εύηνος, Μόρνος, Κρικελοπόταμος, Κόκκινος, Ίναχος, Κότσαλος, Καρυώτικο ρέμα, Ρέμα Σιτίστας, Μέγα Ρέμα, κ.α. Ακόμα και εκτροπή του Κρικελοπόταμου μέσα στο Πανταβρέχει προγραμματίζεται!
VardousiaΚαι αυτό το Έγκλημα κάποιοι συνεχίζουν να το αποκαλούν "Πράσινη Ανάπτυξη"!
Για αυτό και η προσπάθεια μας παρόλο που ηττήθηκε, θα συνεχίσει να υπάρχει με μόνο σκοπό πλέον να θυμίζει τον Φυσικό Πλούτο που παραδώσαμε βορά στα συμφέροντα των Μεγαλοεργολάβων! Καθώς και τον καθόλα ύποπτο ρόλο των Πολιτικών μας Αρχόντων στην ιστορία αυτή!
Αντίο στα Κραβαρίτικα Βουνά!
Αντίο στους Λύκους των Κραβάρων για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: