Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !


Το 40% έχει καταπατηθεί»

Μόνο το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι πλήρως καταγεγραμμένο, λέει ο Ηλ.Μόσιαλος


Ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος
Ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
  • 1
Αθήνα
Μόνο το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι γνωστό και πλήρως καταγεγραμμένο, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος είπε, επίσης, ότι το 40% των ακινήτων έχει καταπατηθεί, ενώ για το 22% αυτών τα στοιχεία είναι ελλιπή.

Μιλώντας στον σταθμό, ο κ. Μόσιαλος ότι απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις και πως πρέπει να μπει σε τάξη το πολύπαθο πρόβλημα της διαχείρισης των ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση μίας Γενικής Γραμματείας, που θα συντονίζει τις αρμοδιότητες των υπουργείων.

Ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ακόμα ότι ο στόχος της εξοικονόμησης 15 δισ. ευρώ, σε διάστημα διετίας, είναι εφικτός, αλλά στο πλαίσιο ευρύτερων μεταρρυθμίσεων, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, και όχι μόνο μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η αξιοποίηση δεν επιτυγχάνεται μόνο με την πώληση της δημόσιας γης, αλλά και με άλλους τρόπους, όπως η Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα και η χρόνια παραχώρηση.

Απαντώντας στις βολές κατά του ΙΣΤΑΜΕ ότι σε έκθεσή του προτείνει την πώληση βραχονησίδων, ο κ. Μόσιαλος κατηγόρησε τη ΝΔ για «πολιτικό αναλφαβητισμό». Ουδέποτε το ΙΣΤΑΜΕ πρότεινε την πώλησή τους, υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, σημειώνοντας ότι στην έκθεση καταγράφονται χαρτοφυλάκια προς αξιοποίηση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: