Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Λίγο πριν τις κάλπες
From:
Δέσποινα Σπανούδη 
View Contact
To: 

Καλημέρα,
 
Στην τελική ευθεία, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, η μάχη που δίνουμε είναι να μας γνωρίσουν όσο το δυνατό περισσότεροι.  
 
Είμαστε ένα ψηφοδέλτιο μάχιμων ανθρώπων και εαν καταφέρουμε να εκπροσωπηθούμε θα είναι μια σοβαρή ανατροπή που μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για τους αγώνες μας στο μέλλον.
 
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις. Η ανάγκη να μην υπάρχουν  φωνές που δεν ελέγχονται  στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι πρώτα από όλα των μεγάλων επιχειρηματιών:
Τα προηγούμενα χρόνια ανεστάλλησαν  με ξεσηκωμούς των τοπικών κοινωνιών στην Στερεά 5 μονάδες λιθάνθρακα, 4 μονάδες φυσικού αερίου, 1 μονάδα καύσης αποβλήτων και πολλά άλλα καθυστέρησαν. 'Ολα τα παραπάνω συμφερόντων Μπόμπολα, Μυτιληναίου, Στασινόπουλου (ΒΙΟΧΑΛΚΟ), Περιστέρη (ΤΕΡΝΑ), Κοπελούζου, Λάτση, ΛΑΡΚΟ και πολυεθνικών. Δίνονται μάχες απέναντι σε Κυριακόπουλο και Βαρδινογιάννη για τις εξορύξεις στη Γκιώνα, την Οίτη και τον Ελικώνα καθώς και σε πλήθος άλλων μεγάλων επιχειρήσεων για τη ρύπανση του Ασωπού, της κεντρικής Εύβοιας, του Αλιβερίου, του Μαλιακού, του Κορινθιακού.  Σηκώσαμε το θέμα των εκκλησιαστικών διεκδικήσεων στη Βοιωτία και τη Σκύρο, είμαστε ένθερμοι στο τοπικό κίνημα κατά των διοδίων και οι περισσότεροι εμπλεκόμαστε ενεργά σε άλλα μέτωπα εργασιακά, κοινωνικά κλπ

Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει κεντρικά πρόσωπα όλων αυτών των αγώνων, ανθρώπους που δεν διστάζουν να εκτεθούν προσωπικά, επαγγελματικά και κοινωνικά σε τοπικό επίπεδο και φυσικά άνθρωποι που ότι κάνουν το στηρίζουν με το υστέρημα του χρόνου και των οικονομικών τους. Απέναντί μας  πέντε κομματικά ψηφοδέλτια με πλήρη εξάρτηση, με βουλευτές και κεντρικά στελέχη να περιοδεύουν σε όλη τη Στερεά μαζί με τους υποψηφίους τους και με αρκετή παραπληροφόρηση σε ότι μας αφορά.

Εμείς χωρίς ιδιαίτερες δημόσιες εμφανίσεις, χωρίς κεντρική αναφορά, χωρίς κομματικό μηχανισμό και μέσα, αλλά με ισχυρές προσωπικές δεσμεύσεις αγωνιζόμαστε τις λίγες μέρες που απομένουν να καταγράψουμε μια φωνή αντίστασης και να στείλουμε το μήνυμα ότι "υπάρχει και άλλος δρόμος", αυτός που επιχειρούμε να ανοίξουμε, ο δρόμος  των καθημερινών αγωνιστών που συγκροτούνται στη βάση και δίνουν ένα υπόδειγμα ενότητας.  Επάνω μας είναι στραμμένα πολλά βλέμματα όχι μόνο απο την περιοχή αλλά από όλη την Ελλάδα καθώς αποτελούμε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα που επενδύεται με προσδοκίες και ελπίδες.

Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη ακόμη και η απλή ενημέρωση σε φίλους μέσω μέιλ (υποστηρικτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το βίντεο που είχαμε αναρτήσει: http://www.youtube.com/watch?v=ESeXGhEn0nQ&feature=player_embedded ), τηλεφώνων και προσωπικών επαφών.
Παρά το ότι ο αγώνας δόθηκε με τα λιγότερα δυνατά έξοδα, υπενθυμίζω την ανάγκη συγκέντρωσης οικονομικής ενίσχυσης.
Ενημερωτικό υλικό και ψηφοδέλτια υπάρχουν σε κατά τόπους περίπτερα (Ιτέα, Χαλκίδα, Λαμία) και εκλογικά κέντρα (Λιβαδειά, Θήβα) και καλό είναι όσοι μπορούν να διακινήσουν.
 
Καλή δύναμη σε όλες και όλους μας
Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: