Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Σκουπιδότοποι πολλοί ποταμοί της χώρας μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" , της 29/1/10,  σχετικά με ενημέρωση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων , της Ειδικής Μόνιμης επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής,  η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια της χώρας μας είναι ανησυχητική." Τα 58% του μήκους των ποταμών είναι σε μέτρια ή σε κακή κατάσταση απο πλευράς ρύπανσης , ενώ και η ποσότητα των υδάτων μειώνεται διαχρονικά".

"Σε πολλές περιπτώσεις , οι ποταμοί της χώρας δεν αντιμετωπίζονται  ως πηγές ζωής αλλά ως αποδέκτες οικιακών, βιομηχανικών και γεωργικών αποβλήτων" σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Καρτάλης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΚΕΘΕ, το 85% των βιολογικών καθαρισμών είτε δεν λειτουργεί καθόλου είτε δεν αποδίδει στον μέγιστο βαθμό. Κενά υπάρχουν και στον τομέα του ελέγχου. Ενω στο Βέλγιο υπάρχουν 400 Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 30, που δεν επαρκούν, αφού τον περισσότερο καιρό βρίσκονται στα δικαστήρια..Τα πρόστιμα που επιβάλλονται, ύστερα απο φοβερά χρονοβόρες διαδικασίες, δεν λειτουργούν αποτρεπτικά αφου είναι πολύ μικρά... 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που διάβασα μου θυμίζουν το ποτάμι του Δήμου Τολοφώνας, που φιλοξενεί τόνους σκουπιδιών και υγρά απόβλητα ελαιοτριβείων..
Συγχαρητήρια λοιπόν στη δημοτική Αρχή κκαι τους εθελοτυφλούντες πολίτες....