Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Eν όψει της διεξαγωγής της δίκης Κορκονέα στην Αμφισσα

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Δημάρχου Άμφισσας  Ασημάκη Ασημακόπουλου &
 Βουλευτού Φωκίδας Αφροδίτης Παπαθανάση

Σχετικά με τη διεξαγωγή της δίκης Κορκονέα στο Δήμο Άμφισσας

14.01.2010

Ενόψει  της διεξαγωγής της δίκης Κορκονέα στο Δήμο της Άμφισσας,  ο Δήμαρχος κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος και η Βουλευτής του Νομού Φωκίδας κα Αφροδίτη Παπαθανάση , ενημερώθηκαν  από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , στις 12.01.2010 και στις 14.01.2010 αντίστοιχα,  για τον επιτελικό σχεδιασμό του Υπουργείου για την ασφαλή διεξαγωγή της δίκης.

Η Ελληνική Αστυνομία , έχοντας πλήρη γνώση  των συνθηκών της περιοχής και  ως η μόνη υπεύθυνη επιτελική Αρχή για τον σχεδιασμό και την  υλοποίηση των μέτρων μπορεί σήμερα να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή της δίκης και τα απαραίτητα μέτρα που εγγυώνται την καλύτερη δυνατή λειτουργία της πόλης .
Η δίκη Κορκονέα θα γίνει στην Άμφισσα μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου.
Η διεξαγωγή  της δίκης στην πόλη μας πιθανά να επηρεάσει την καθημερινότητα μας. Δεν επικαλούμαστε κινδύνους , εξασφαλίζουμε , με τη συνεργασία όλων , τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην διαταραχτεί η εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα.
Με σεβασμό  στην ανθρώπινη διάσταση της δίκης  του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του  πόνου των οικογενειών αλλά και  την ομαλή διαδικασία απονομής της  δικαιοσύνης, οι πολίτες της Άμφισσας καλούμαστε να δείξουμε κατανόηση στα  μέτρα ασφάλειας που θα ληφθούν για λίγες ημέρες.
Μετά  και από τις συναντήσεις μας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λάβαμε τη διαβεβαίωση για συνεχή και στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς στην πόλη μας. Καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε στη διεξαγωγή της δίκης με τον πλέον ομαλό τρόπο και με ψυχραιμία, απομονώνοντας την κινδυνολογία και τη φοβικότητα, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: