Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Τι γίνεται στις 7 Ιουνίου ?

Ενας απληροφόρητος πολίτης θα πίστευε, ακούγοντας όσα λέγονται και διαβάζοντας όσα γράφονται, ότι την Κυριακή στις 7 Ιουνίου πρόκειται να διεξαχθούν εθνικές εκλογές....γι’αυτό έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα να αναδείξουν ή να καταβαραθρώσουν το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και να προβάλλουν το πολλά υποσχόμενο δικό τους πρόγραμμα... Ομως τη μέρα αυτή θα γίνουν ευρωεκλογές , δηλαδή εκλογές για την αποστολή 24 ελλήνων ευρωβουλευτών, που θα πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου μαζί με τους εκπροσώπους των υπολοίπων 24 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα σχηματίσουν ένα κοινοβούλιο απο 732 ευρωβουλευτές, που εκπροσωπούν ένα πληθυσμό 455 εκατομμύριων πολιτών ! Ομως για το ρόλο αυτού του Κοινοβουλίου , τις αρμοδιότητες, τις αποφάσεις και τις δυνατότητες του, κατά περίεργο τρόπο, δεν ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια τίποτε...Γενικά πόσοι απο μας γνωρίζουν τι είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, πως λειτουργεί. με τι ασχολείται, τι ρόλο παίζει στη ζωή των πολιτών της Ευρώπης, τη θέση της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή, το μέλλον της Ευρώπης.. Γιαυτά πλήρης αποσιώπηση...Λες και φρόντίζουν επίτηδες να κρατάνε το λαό σε απόλυτη άγνοια, ώστε οι μεν κυβερνώντες να επικαλούνται κάθε τόσο τις εντολές της ΕΕ και τους περιορισμούς που βάζει στη άσκηση εθνικής οικονομικής πολιτικής , οι δε να κατηγορούν τις κυβερνήσεις οτι σπαταλούν και καταχρώνται τα δισεκατομμύρια ευρώ που εισρεόυν στον εθνικό προυπολογισμό με τα διάφορα αναπτυξιακά «πακέττα» ..
Στις ατέλειωτες συνεντεύξεις πολιτικάντηδων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και στο περίφημο «Ντημπέητ» ακούστηκαν οι ίδιες στερεότυπες κοινοτυπίες, τα ίδια ψευδοεπιχειρήματα, αοριστολογίες και αλληλομαχαιρώματα με τρόπο ώστε οι πολίτες το μόνο που νοιώθουν ότι τους μένει να κάνουν είναι να ψηφίσουν «την ομάδα» τους/ το κόμμα που ψηφίζουν και στις εθνικές εκλογές, για την ανάδειξη βουλευτών για το ελληνικό κοινοβούλιο...Ομως είναι άσχημα γελασμένοι γιατί οι εκπρόσωποί μας στο ευρωκοινοβούλιο χρειάζονται άλλα ειδικά προσόντα εκτος απο την ευνοια των κομματικών τους αρχηγών..Χρειάζεται γνώση και μαχητικότητα για την υποστήριξη ζωτικών εθνικών συμφερόντων και τη χάραξη μιας άλλης πολιτικής ( για την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον κ.λ.π.) υπερ των λαών και όχι των τραπεζών και των κεφαλαιαγορών..Ομως για παρόμοιες «λεπτομέρειες» δεν γίνεται λόγος, στην περίφημη προεκλογική περίοδο που διανύουμε αισίως, ώστε να πάμε στην κάλπη την Κυριακή με πλήρη άγνοια...

7 σχόλια:

syrizas είπε...

Το ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων της Φωκίδας. Από τον αγώνα για τον Κορινθιακό, μέχρι τις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις της Αντίκυρας. Ήταν επίσης το μοναδικό κόμμα του νομού μας (δυστυχώς) που πήρε θέση για τον εμπρησμό στην Καλοσκοπής και κάλεσε στην Συγκέντρωση Συμπαράστασης .
Συμμετείχε στις μαθητικές , εργατικές και αγροτικές κινητοποιήσεις του Νομού μας.
Έχει συμμετάσχει στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει προσφέρει στον αγώνα των εργαζομένων και τον αγώνα για το Περιβάλλον.
Δεν προσφέρει τίποτα η απογοήτευση σε ανθρώπους που θέλουν να αγωνιστούν.
Η κοινή δράση είναι ο τρόπος που μπορούμε να νικήσουμε.
Η άρχουσα τάξη προσπαθεί να φέρνει κάθε εκλογική αναμέτρηση στα μέτρα της με τα πλαστά διλήμματα των ΜΜΕ και τα στημένα γκάλοπ.
Προσπαθούν να μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο, όσους αμφισβητούν τον δικομματισμό, στις ακίνδυνες περιοχές ψήφου, σε κόμματα που έχουν υποσχεθεί ότι θα τους δώσουν ξανά την πολιτική στήριξη που χρειάζονται. Προπαγανδίζουν ότι η νέα γενιά δεν θα ψηφίσει γιατί φοβούνται την ψήφο της και θέλουν να την αποτρέψουν.
Αυτές οι εκλογές θα αφήσουν απογοητευμένους αυτούς που κουμαντάρουν τον τόπο. Η αριστερά είναι χρέος να ενισχυθεί από όλους όσους αγωνίστηκαν το προηγούμενο διάστημα. Οι κοινοί αγώνες συνεχίζονται και στην κάλπη, αλλά δεν σταματούν μόνο εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ αν τα έκανε όλα αυτά. Ομως παρά την συμμετοχή του στα διάφορα κινήματα, την οικολογία και το περιβάλλον τη θυμάται επιλεκτικά και μάλλον ψηφοθηρικά..Γιατί έβγαλε έναν πετυχημένο ευρωβουλευτή και έβαλε υποψήφιο έναν άλλο ..ολίγον άσχετο αλλά ευνοούμενο της πλειοψηφικής ομάδας? Κάποιοι προσπαθούν χρόνια να "πρασινίσουν" το Συνασπισμό χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία...Οι οικονομίστικες καταβολές κάποιων κεντρικών στελεχών και πολλών απλών μελών δεν τους αφήνουν να καταλάβουν ότι βασική αντίφαση της εποχής μας είναι και η σχέση της κοιωνίας με τη φύση, που αποτελεί τη βάση και προυπόθεση για την ίδια τη ζωή του πλανήτη..Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους δήθεν αριστερούς...Οσο για τους "Πράσινους", που υπαινίσσεται ο πρώτος σχολιαστής, κι αυτοί έχουν στην ομάδα τους και άξιους, ενεργούς πολίτες, με αποδεδειγμένο έργο για το περιβάλλον και ...καριερίστες, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε κόμμα... Αντί για εύκολους κομπασμούς χρειάζεται περιοσσότερη σοβαρότητα και ..συντροφικότητα,απέναντι σε όσους δίνουν καθημερινά κοινούς αγώνες....

syrizas είπε...

Φίλε ανώνυμε αυτά που γράφω είναι αλήθεια και δεν χωράει αμφιβολία ότι τα έχει πραγματοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ στην Φωκίδα και σε όλη την Ελλάδα. Το ότι εσύ τα αμφισβητείς είναι δικαίωμά σου αλλά θα πρέπει να τα αποδείξεις πρώτα από όλα στον εαυτό σου και κατόπιν να πείσεις και τον υπόλοιπο κόσμο ότι εσύ σαν κόμμα έχεις κάνει περισσότερα για την Οικολογία και στην Φωκίδα και στην Ελλάδα.

Μακάρι να υπήρχαν οργανωμένοι Οικολόγοι Πράσινοι στην Φωκίδα ή στην Βοιωτία που μάχεται.
Απλά δεν υπάρχουν, ή αν υπάρχουν δεν έχουν εμφανιστεί επίσημα.

Ψηφοθηρικά λειτουργούν σε σχέση με το περιβάλλον όσοι δρουν κρύβοντας την πολιτική τους ταυτότητα , όσοι προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά υπέρ του κόμματός τους, εκμεταλλευόμενοι την οικολογική ευαισθησία του κόσμου. Άφησε λοιπόν την ψηφοθηρία σε σχέση με το περιβάλλον για κάποιους άλλους και όχι για όσους είναι φανερά πάντα στην πρώτη γραμμή.

Τις οικολογικές μάχες στην Ελλάδα, στην Μονή Τοπλού στην Κρήτη, στον Δήμο του Ελληνικού και το άνοιγμα των παραλιών , στον Ασωπό, στον Κορινθιακό, στον Ελαιώνα και τα κτήρια του Βωβού, το ΣΥΡΙΖΑ μπήκε μπροστά και έδωσε αυτές τις μάχες γι αυτό δέχθηκε και όλες τις επιθέσεις, δεν έκανε ψηφοθηρία έδωσε μάχες και ίσως έχασε ψήφους γι αυτό.
Στην Φωκίδα είμαστε το μόνο κόμμα που στήριξε την επίθεση που δέχθηκε η κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας. Θα θέλαμε να ήταν και άλλα κόμματα του νομού μας απλά δεν έχει συμβεί αυτό.

Όσο για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχεις που η πλειοψηφία με ψηφοφορία αποφασίζει ποιος θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο;
Κάποιοι προσπαθούν για χρόνια να μετατρέψουν την Οικολογική συνείδηση του κόσμου σε κόμμα. Αυτό είναι τεράστιο λάθος και το έχει πληρώσει το Οικολογικό κίνημα. Τα οικολογικά κινήματα είναι φανερές κινήσεις και κομμάτων και ατόμων χωρίς κανέναν αποκλεισμό σε σχέση με τα πολιτικά πιστεύω του κάθε ένα που συμμετέχει, δεν είναι πολιτικά κόμματα.

Όσο για το οικονομιστές που λες , ναι είμαστε οικονομιστές όπως μας λες, πιστεύουμε ότι το περιβάλλον καταστρέφεται για να αυξηθούν τα κέρδη. Γι αυτό καταστρέφεται ο Κορινθιακός γι αυτό καταστρέφεται η Γκιώνα, γι αυτό τα λιοτρίβια ρίχνουν τον κατσίγαρο στα ρέματα, γι αυτό φτιάχνουν αυτοκίνητα και όχι μαζικές συγκοινωνίες. Η μάχη των πολιτών ενάντια στα οικολογικά εγκλήματα είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση έτσι πιστεύουμε ότι αλλάζουν οι πολίτες και όχι με έξυπνες καμπάνιες και διαφημιστές.

Μετά απο όλα αυτά που σου έγραψα καταλαβαίνεις οτι οι χαρακτηρισμοί "δήθεν αριστεροί " που γράφεις θα μπορούσαν να επιστραφούν με έναν εύκολο χαρακτηρισμό "δήθεν οικολόγοι". Δεν τον κάνω αυτό για την συντροφικότητα που αναφέρεις στο τέλος του κειμένου σου.
Πράγματι υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε μαζί αν είσαι απο την Φωκίδα, στις μάχες που δίνονται, όμως έχει γίνει κουραστική υπόθεση οι Οικολόγοι Πράσινοι να επιτίθενται μόνο στην Αριστερά στην προεκλογική περίοδο.
Το ξέρουμε έχετε αποφασίσει να στηρίξετε τον δικομματισμό δεν είναι ανάγκη να γίνεστε και γενίτσαροι του.
Οι κοινοί αγώνες και το κοινό μέτωπο των κατοίκων της Φωκίδας πρέπει να αναπτυχθούν αν θέλουμε να έχουμε κάποια ελπίδα στον τόπο μας, εμείς δεν κρυβόμαστε φανερά συμμετέχουμε παντού.
Στις απεργίες και στον αγώνα των εργαζόμενων για υπεράσπιση των συνθηκών ζωής τους. Στους αγώνες της νεολαίας, και στα περιβαλλοντικά κινήματα.
Ζητούμε να μας ενισχύσετε όχι μόνο σε ψήφους αλλά και σε δραστηριοποίηση. Ξέρουμε ότι κανένας, όποιος και αν καταλάβει την εξουσία και την διαχειριστεί δεν θα μπορέσει να κάνει την παραμικρή επίθεση στα οικονομικά συμφέροντα που καταστρέφουν τις ζωές και τον τόπο μας, αν δεν υπάρχουν από κάτω ενεργοί πολίτες που να επιβάλουν τις λύσεις που επιθυμούν.
Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την αυτενέργεια των πολιτών και όχι την στήριξη σε αυτό το σύστημα που ρυπαίνει και εξαθλιώνει μέσα από την κρίση του.

Και στην κάλπη και μετά την κάλπη πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί.

Ανώνυμος είπε...

φίλε "Συριζιώτη", θα ήθελα να κρατήσω την τελευταία φράση σου και να σιωπήσω.."Να βρεθούμε όλοι μαζί". Μακάρι να γίνει αυτό ..Οι κοινοί αγώνες, το κοινό μέτωπο κατοίκων της Φωκίδας, για να αναπυχθεί πραγματικά, θέλει δουλειά πολλή...δουλειά μυρμηγκιού,στη βάση, με καθημερινή παρουσία, χωρίς μεγάλα λόγια και κομπορυμοσύνες..Χρειάζεται περισσότερος σεβασμός στους άλλους..Ο μεγαλοιδεατισμός και η φραστική πρωτοπορία είναι εύκολη...Για να βγεί η Φωκίδα απο την καθυστέρηση και την πολιτική υπανάπτυξη χρειάζεται δουλειά σε βάθος χρόνου..Χρειάζοναι χαμηλότεροι τόνοι, δυνάμωμα της συνεργασίας, όλων όσοι αγαπούν τον τόπο τους και τις δημοκρατικές και κινηματικές διαδικασίες..(Στους διάφορους αγώνες που ανέφερες γνωρίζω πολλά άτομα , ενεργούς πολίτες, που δεν κρατούσανε καμιά κομματική σημαία..Κουβάλαγαν μαζί τους μόνο την πολιτική τους συνείδηση)--Εδω θα σταματούσα, όμως εχω μια απορία.. Πως εξηγείται αυτό το μένος των τελευταίων ημερών κατά των οικολ/πράσινων.Απο το φόβο ίσως μην χαθούν μερικές μονάδες απο το ΣΥΡΙΖΑ ? Και τι έγινε ? Μήπως θα χαθεί καμιά μεγάλη επαναστατική ευκαιρία με το να δείξουμε οτι έχομε 7 αντί 5 μονάδες υποστήριξης απο τους ψηφοφόρους..Αυτά είναι "παιδικές ασθένειες" του κοινοβουλευτισμού..όπου ο Συριζα χτυπάει τους οικολόγους, το ΚΚΕ τον Σύριζα, η ΝΔ το Πασοκ και πάει λέγοντας..Σκέτη "παιδική χαρά" για να μας κοροϊδεύουν δικαιολογημένα οι άσπονδοι απολιτικοί συμπολίτες μας..Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας δουλέψουμε μαζί χωρίς να ανεμίζουμε τις κομματικές σημαιούλες μας..Καλή δύναμη λοιπόν..

syrizas είπε...

Φίλε/η ανώνυμε
στην πρώτη μου τοποθέτηση δεν ανέφερα πουθενά τους Οικολόγους, εσύ τους ανέφερες.
Οι ίδιοι μάλιστα δεν παρουσιάστηκαν πουθενά στην Φωκίδα.

Η παρουσία τους εξάλλου και προβολή τους έγινε όχι εξ αιτίας της δράσης τους, αλλά από την απόφαση των κέντρων εξουσίας να τους στηρίξουν μέσω των ΜΜΕ έτσι ώστε να επιστραφούν οι ψήφοι που θα χαθούν από τον δικομματισμό από την πίσω πόρτα.

Ο αφοριστικός λόγος των Οικολόγων για την αριστερά και το γλείψιμο στο ΠΑΣΟΚ και την Δεξιά ήταν η αιτία της σύγκρουσης, γιατί έδειξαν ότι αποδέχονται αυτόν τον ρόλο.

Αυτοί που δεν εμφανίστηκαν πουθενά κάνουν κριτική και προσπαθούν να οικειοποιηθούν αγώνες που ποτέ δεν έκαναν.

Εμείς θα ανεμίζουμε την σημαία μας, θα συμμετέχουμε φανερά σε όλα τα κινήματα , αυτή είναι η άποψη μας. Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα και τις συλλογικότητες να συμμετέχουν στις ίδιες πρωτοβουλίες χωρίς αποκλεισμούς.
Στα κινήματα πιστεύουμε ότι πρέπει να συμμετέχουν και κόμματα και απλοί άνθρωποι δεν πρέπει να κρύβονται οι σημαίες και να μεταμφιεζόμαστε ανά περίσταση σε οικολόγους , φεμινίστριες ή δεν ξέρω τι άλλο

Η άποψή μου είναι ότι αυτές οι Ευρωεκλογές θα κρίνουν πάρα πολλά πράγματα.
Θα κρίνουν αν θα κτιστεί το επόμενο διάστημα μέτωπο αντίστασης στην επιβολή των ακόμη χειρότερων μέτρων που έρχονται.
Αυτό θα συμβεί μόνο με την ενίσχυση της αριστεράς και μάλιστα της αριστεράς των κινημάτων και των αγώνων. Η ψήφος στους ενσωματωμένους οικολόγους θα αποτελέσει σωσίβιο για τα δύο μεγάλα κόμματα και καταστροφή του Οικολογικού κινήματος.
Ο καθένας μπορεί να επενδύσει όπου θέλει εμείς δεν πιστεύουμε οτι αυτοί οι Οικολόγοι δεν θα βοηθήσουν το κίνημα. Θα βοηθήσουν μόνο στην ενσωμάτωσή του και την αφομοίωσή του από την άρχουσα τάξη και θα εξατμίσουν την διάθεση του κόσμου να συγκρουστεί με τον δικομματισμό.
Θα βρεθούμε ξανά μαζί στους δρόμους, το ζήτημα δεν είναι να μην έχουμε διαφωνίες, αλλά αντίθετα να έχουμε διαφωνίες και να μπορούμε να παλέψουμε όλοι μαζί ο κάθε ένας με την σημαία του.
Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με πολλές σημαίες πολλές απόψεις και κοινή δράση έτσι έχουμε μάθει να παλεύουμε έτσι συνεχίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η συμμετοχή σας σε όλες τις εκδηλώσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων της Φωκίδας δεν λέει τίποτε, κύριε. Αγώνας δεν είναι να συμμετέχεις σε ότι στήνουν οι άλλοι επειδή εσύ δεν ήσουν ικανός να το κάνεις και τρέχεις απλά να επωφεληθείς βγάζονταςλόγους. Κι οσο για τον Αγώνα σας για τον Κορινθιακό, πόσο έληξε θα μας πεις? Πολύς αγώνας ρε παιδιά!!!

syrizas είπε...

Πιστεύεις πράγματι ότι η συμμετοχή μας σε όλους τους περιβαλλοντικούς αγώνες της Φωκίδας δεν λέει τίποτα;

Τι θα έπρεπε να κάνουμε δηλαδή;

Μήπως έχεις ιδιοκτησιακή λογική για τους αγώνες;

Μήπως δεν σε ενδιαφέρουν καν οι οικολογικοί αγώνες και αναφέρεσαι σε σκορ για τον Κορινθιακό;

Υπάρχει χώρος για όλους όσους θέλουν να αγωνιστούν για το περιβάλλον άφησε τις εμπάθειες και κοίτα μπροστά.

Υπάρχει ένα κόμμα που αγωνίζεται τι πρέπει να γίνει, να καταργηθεί για να ηγηθείς εσύ και η παρέα σου του οικολογικού κινήματος;

Το κίνημα δεν προχωράει σταματώντας τα κόμματα αλλά παρασύροντάς τα με την δράση του ο κόσμος .