Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

23 ΜΑΊΟΥ 2009: Παγκόσμια Ημέρα για τις Χελώνες


Δελτίο Τύπου

Θέμα: «Ένα Σαββατο-Κύριακο για τις Χελώνες δίπλα στη Θάλασσα!»
Κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα για τις Χελώνες.
Είναι μια επέτειος που καθιερώθηκε το 2000 από τις οργανώσεις που προσπαθούν να προστατέψουν αυτά τα πανάρχαια και συμβολικά ζώα, που επέζησαν από την εποχή των δεινοσαύρων, αλλά σήμερα αγωνίζονται να επιβιώσουν!
Φέτος συμπληρώνονται και τα 15 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας, του μοναδικού νοσοκομείου για θαλάσσιες χελώνες στην Ελλάδα.
Οργανώνουμε λοιπόν, ένα διήμερο γεμάτο Θάλασσα και χελώνες!
Ένα διήμερο γεμάτο ταινίες ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, που γυρίστηκαν για τις θαλάσσιες χελώνες και τον Σύλλογό μας (ειδικό πρόγραμμα) μαζί με δυο πολύ ξεχωριστά γεγονότα.
Το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει η παρουσίαση του πρώτου ελληνικού βιβλίου για τα Θαλασσινά Καγιάκ, από τον συγγραφέα του Βασίλη Λιάκο. Η παρουσίαση του βιβλίου θα συνοδευτεί από παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων Θαλάσσιων καγιάκ όπως και την επίδειξη τους στην θάλασσα, μπροστά στο Κέντρο Διάσωσης.
Περιμένουμε όλους τους φίλους της θαλασσινής περιπέτειας!
Την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, προσκαλούμε, μαζί με τις εκδόσεις Πατάκη, όλα τα παιδιά για να μοιραστούν μαζί μας ένα «ταξίδι». Με πλοίο το παραμύθι της Σοφίας Καλαντζάκου Το καλοκαίρι του Πέτρου Πελεκάνου και «πλήρωμα» την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ θα «σαλπάρουμε» για την Μύκονο για περιπέτειες και εκπλήξεις. Ο πελεκάνος με την παρέα του θα παλέψουν .... στην ουσία για της θάλασσας την προστασία!
Το πρόγραμμα, για την προβολή των 5 ταινιών ντοκιμαντέρ και όλων των άλλων παράλληλων εκδηλώσεων του Σαββατο-Κύριακου, θα βρείτε στο www.archelon.gr
Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν , από τα στελέχη του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, στις δεξαμενές και να δουν τις θαλάσσιες χελώνες που αναρρώνουν.
Πληροφορίες: 210 5231342 και 210 8982600
Επικοινωνία: κα Θεώνη Καρκούλια, κα Αθηνά Τσεκούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: