Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

"Διεθνές περιβαλλοντικό πρόβλημα" o Aσωπός

Αυτή ήταν η δήλωση της Εριν Μπρόκοβιτς που συμμετείχε με μαγνητοφωνημένο μήνυμα σε συνέδριο που οργανώθηκε χτες με θέμα τον Ασωπό, τη λίμνη Κορώνεια και τον Κορινθιακό στις Βρυξέλλες.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Σταύρου Δήμα και Διευθυντής της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Γιωτάκος ανέφερε ότι η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι η Πολιτεία παραβιάζει τη νομοθεσία σχετικά με τα ύδατα, ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει στην Επιτροπή ελλιπή στοιχεία, με αποτέλεσμα τα δύο τελευταία χρόνια να είναι υπόλογη στην ΕΕ στην ενημέρωση τόσο για την κατάσταση των επιφανειακών, όσο και των υπόγειων νερών της. Είπε ακόμα ότι η Κομισιόν θα θεσπίσει όρια για το εξασθενές χρώμιο στα ύδατα, αναθεωρώντας την υπάρχουσα οδηγία καθώς νέες μελέτες καταδεικνύουν ότι το εξασθενείς είναι πολύ πιο τοξικό απ΄ ότι αρχικά υπολογίζονταν.
Οσοι παρακαλούθησαν ζωντανά το συνέδριο άκουσαν από επιστήμονες του πάνελ ότι ο προσανατολισμός μας στην αποτροπή της αύξησης της θερκοκρασίας που εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 θα έχει αυξηθεί κατά 5 βαθμούς, είναι μικρότερης σημασίας από την προστασία και διαφύλαξη των υδάτινων πόρων μας και αποθεμάτων διότι ότι όπως αναφέρθηκε το καθαρό πόσιμο νερό θα τελειώσει πολύ πριν ανέβει η θερμοκρασία αν συνεχίσουμε να μην το διαχειριζόμαστε σωστά, να το σπαταλάμε και να το μολύνουμε.

Περισσότερα στις διευθύνσεις
http://www.skai.gr/master_story.php?id=117853
http://asopossos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: