Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Μήνυση κατά της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας και επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ από τον Ομιλο Μυτιληναίου?

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εβδομαδιαίας βοιωτικής εφημερίδας το ΔΙΑΒΗΜΑ ( 22/4) μήνυση κατά της οικολογικής κίνησης Αντίκυρας «Άρτεμις» και επιστημόνων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) κατέθεσε πρόσφατα ο όμιλος «Μυτιληναίος» για κατάρτιση πλαστού εγγράφου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το έγγραφο παρουσιάστηκε ότι εκδόθηκε δήθεν από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και χρησιμοποιήθηκε για παραπλάνηση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας» αφού κατατέθηκε πρόσφατα μαζί με την αίτηση αναστολής.


Από την Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Το παραπάνω έγγραφο, στάλθηκε το Νοέμβριο του 2008 απο το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τον Περιφερειάρχη αλλά και τον Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά. Το ΕΛΚΕΘΕ, επισημαίνει ότι με βάση σποραδικές αναλύσεις στο έδαφος και στο βυθό, οι τιμές σε ρύπους (πολλοί απο αυτούς είναι καρκινογενετικοί) είναι αυξημένες. Εφιστά την προσοχή, στο γεγονός ότι σχεδιάζονται και νέες εγκαταστάσεις και προτείνει λεπτομερέστερη μελέτη.
Εξ' όσον γνωρίζουμε, κανείς απο τους "εκπρόσωπους " μας, δεν συγκινήθηκε. Οι μετρήσεις όμως που έγιναν, κατέγραψαν εφιαλτικά αποτελέσματα και κατατέθηκαν απο την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας σε αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που ξεκινάει στο χώρο της Αλουμίνιο της Ελλάδας. Στην προσπάθειά να σταματήσουν την επίπτωση απο τις μετρήσεις αυτές, ο όμιλος Μυτηλιναίου φέρεται να μήνυσε τόσο τους επιστήμονες όσο και τους πολίτες! κατηγορώντας τους ότι επρόκειτο για πλαστή έρευνα που δεν εκπονήθηκε απο το ΕΛΚΕΘΕ με την προβλεπόμενη τυπική διαδικασία! Περισσότερα εδώΔεν υπάρχουν σχόλια: