Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Γκιώνα: Καταδικάζει τον εμπρησμό η εταιρεία του βωξίτη

Ελευθεροτυπία

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Διαμαρτύρεται η εταιρεία S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταλλείων της Γκιώνας, επισημαίνοντας ότι εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιείται η μεταλλευτική δραστηριότητα για το γεγονός του εμπρησμού της οικίας του Στέφανου Κόλλια, κατοίκου της περιοχής και μέλους της Κίνησης για την προστασία της Γκιώνας.

Σε επιστολή της στην «Ε» η Ρένα Κουμάντου, διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επικοινωνίας, τονίζει ότι:

«*Η S&Β δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φωκίδας εδώ και 75 χρόνια, με απόλυτο σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενούς της και τηρώντας απόλυτα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

* Δεν γνωρίζουμε τα πορίσματα των αρμοδίων αστυνομικών αρχών σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς της 30.3.2009, αλλά ένα γεγονός εμπρησμού είναι πέραν πάσης αμφιβολίας καταδικαστέο ως απροκάλυπτη έκφραση βίας που δεν συνάδει με τα ήθη τόσο αυτού του τόπου όσο και της ίδιας της εταιρείας και των ανθρώπων της.

* Από την άλλη μεριά, οποιαδήποτε κατευθυνόμενη, έστω και εμμέσως, προσπάθεια στοχοποίησης της εταιρίας μας και των ανθρώπων της ως ηθικού αυτουργού μιας τέτοιας ενέργειας, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση εξίσου καταδικαστέα με το γεγονός ενός εμπρησμού. Στοχεύει να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία που έχει επιδείξει και αποδείξει εμπράκτως η εταιρία μας, ενώ παράλληλα δημιουργεί και κλίμα αναταραχής στην περιοχή.

* Η διασπορά μιας φημολογίας που στρέφεται ευθέως, με παντελή έλλειψη ουσιαστικής βάσης, κατά της εταιρίας μας, δεν μπορεί παρά να υποκινείται από αγνώστου σκοπιμότητας κίνητρα και να εξυπηρετεί σκοπούς διάφορους από τους προφανείς».

Σημ. «Ε»: Στο ρεπορτάζ της «Ε» δεν υπήρχε ουδεμία αναφορά σε τυχόν εμπλοκή της εταιρείας στον εμπρησμό.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=31752

και κάποια σχόλια...

Εταιρική Κοινωνική Ανευθυνότητα και Ασυδοσία

Από το Ημερολόγιο ενός πατέρα
Άλλο ένα δείγμα του "κύρους και της αξιοπιστίας που έχει επιδείξει και αποδείξει εμπράκτως" η εταιρία S & B στη Γκιώνα.

Σε επιστολή της στην Ελευθεροτυπία η Ρένα Κουμάντου, διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επικοινωνίας (Εταιρικής Κοινωνικής Ανευθυνότητας, Ασυδοσίας και Προπαγάνδας θα έπρεπε να ονομάζεται), τονίζει ότι:
«...Δεν γνωρίζουμε τα πορίσματα των αρμοδίων αστυνομικών αρχών σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς της 30.3.2009, αλλά ένα γεγονός εμπρησμού είναι πέραν πάσης αμφιβολίας καταδικαστέο ως απροκάλυπτη έκφραση βίας που δεν συνάδει με τα ήθη τόσο αυτού του τόπου όσο και της ίδιας της εταιρείας και των ανθρώπων της..."

Οι αντισυγκεντρώσεις όμως συνάδουν... Όσο για το ήθος πρέπει να του δίνεις πολύ ελαστική ερμηνεία, όταν μιλάς για μια εταιρεία που γκρεμίζει εκκλησίες..
"... Από την άλλη μεριά, οποιαδήποτε κατευθυνόμενη, έστω και εμμέσως, προσπάθεια στοχοποίησης της εταιρίας μας και των ανθρώπων της ως ηθικού αυτουργού μιας τέτοιας ενέργειας, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση εξίσου καταδικαστέα με το γεγονός ενός εμπρησμού. Στοχεύει να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία που έχει επιδείξει και αποδείξει εμπράκτως η εταιρία μας, ενώ παράλληλα δημιουργεί και κλίμα αναταραχής στην περιοχή...."
Ώστε συκοφαντική δυσφήμηση και εμπρησμός είναι ακριβώς το ίδιο(!) Περίεργα μετράνε τα πράγματα εκεί στην εταιρεία.
...............................................

...Και κάτι ακόμα. Το τελευταίο βιβλίο που έγραψε ο πατέρας μου, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ήταν για τη Σημασία του Νερού (εκδόσεις Σταμούλης)


Ως βαθύς γνώστης του θέματος υποστήριζε ότι η λειτουργία των μεταλλείων στη Γκιώνα καταστρέφει τις πηγές του νερού και δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στην υδροδότηση, όσο και στην άρδευση μέσω του Βοιωτικού Κηφισού. Θεωρούσε άλλωστε το νερό ως το πολυτιμότερο αγαθό που οφείλουμε να προστατέψουμε.
Είχε βάσιμες υπόνοιες ότι πολλές πηγές καταστράφηκαν ηθελημένα...
Άραγε "συνάδει" αυτό με το "ήθος" της Εταιρίας;
Κι άλλα δύο ερωτήματα που είχε θέσει παλιότερα ο πατέρας μου: Μπαζώθηκαν ή όχι λαξευτοί τάφοι;
Γειτονεύουν τα μεταλλεία με αρχαιολογικούς χώρους; (σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σταματήσουν τις εργασίες τους)
Θέλει η κυρία της "Εταιρικής Κοινωνικής Ανευθυνότητας και Ασυδοσίας" να έρθει το Πάσχα να την πάω στον λαξευτό τάφο, στη "Λυκότρυπα". Δεν λέω που είναι, γιατί -ποιός ξέρει- μπορεί κανένας ...άγνωστος να πάει να τη μπαζώσει!

Καταστρέφουν τη Γκιώνα, κερδίζουν εκατομμύρια!
Από το Ημερολόγιο ενός πατέρα


Στη φωτογραφία βλέπετε ένα δείγμα "σεβασμού" του περιβάλλοντος της Γκιώνας...

Με επιστολή που έστειλε στην Αυγή η μεταλλευτική εταιρεία "S&B", μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η εταιρεία "δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φωκίδας εδώ και 75 χρόνια, με απόλυτο σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενούς της και τηρώντας απόλυτα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης"... η συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: