Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ

Η εβδομάδα που διανύουμε έχει οριστεί απο τον ΟΗΕ ως εβδομάδα για τον Αφοπλισμό.
Με την ευκαιρία αυτή έγινε κοινή συνέντευξη τύπου απο εκπροσώπους του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου της Μεσογείου, το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρία κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής (ΠΙΕΚΠΒΑ).
Η πρόεδρος της ΠΙΕΚΠΒΑ κα Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου τόνισε ότι το ζήτημα της κατάργησης των πυρηνικών όπλων έχει επανέλθει στο προσκήνιο και αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται παγκοσμίως για έναν κόσμο ελεύθερο απο πυρηνικά ως το 2020, όπως προτείνει η διεθνής κίνηση "Δήμαρχοι για την ειρήνη", με επικεφαλής τους δημάρχους της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Επίσης ανακοίνωσε οτι η 6η Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί διεθνής Ημέρα δράσης κατά των όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Σήμερα η ανθρωπότητα δαπανά 4 δισ.την ημέρα για στρατιωτικές δαπάνες. Ενδεικτικό είναι οτι μόλις 5% αυτού του ποσού θα αρκούσε για την εξάλειψη της φτώχειας στον κόσμο. Η κατά κεφαλή στρατιωτική δαπάνη της χώρας μας είναι περίπου 550 ευρώ, δηλαδή τριπλάσια απο την κατά κεφαλή παγκόσμια στρατιωτική δαπάνη που είναι 217 δολλάρια..
Αιτημα όλων των πολιτών είναι η Ελλάδα να συμμετάσχει ενεργά στις πρωτοβουλίες για τον αφοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: