Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

Προς υποψήφιους βουλευτές των νομών του Κορινθιακού

Με δελτίο τύπου της η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού κόλπου "Αλκυών", απευθύνεται δημόσια στους υποψήφιους βουλευτές των νομών του Κορινθιακού κόλπου. Ποιους άραγε έχει απασχολήσει σοβαρά το θέμα? Ποιοί είναι σε θέση να δεσμευτούν και να πράξουν. Θα προτιμούσαμε να το δούμε μετά τις εκλογές όταν θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός και τα προβλήματα θα είναι εκεί και κάθε φορά μεγαλύτερα.


Το Δελτίο τύπου της "Αλκυώνης"


Κύριοι υποψήφιοι, όλοι γνωρίζουμε ότι το θαλάσσιο και στεριανό οικοσύστημα του Κορινθιακού κόλπου αποτελεί ενιαία φυσική ενότητα. Μέσα σ’ αυτό βιώνει ο άνθρωπος και τα άλλα είδη της πανίδας και χλωρίδας. Όμως αυτό το οικοσύστημα που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενεές κινδυνεύει άμεσα.


1. Από τα απόβλητα της εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΒΕΕ( κόκκινη λάσπη ) που καταλαμβάνει το 1/5 του βυθού του,περίπου300 τετραγωνικα χιλιόμετρα.2. Από την λειτουργία – εν εξελίξει – κέντρου παραγωγής ενέργειας στην Αντίκυρα
και Θίσβη Βοιωτίας .


3. Από την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ρυπογόνων βιομηχανιών στο οροπέδιο της Θίσβης Βοιωτίας.Εκεί σχεδιάζεται να μεταφερθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες των Οινοφύτων που ρυπαίνουν τον Ασωπό και όχι μόνο. Εκεί επιδιώκουν να μετατρέψουν τις υπάρχουσες παράνομες λιμενικές εγκαταστάσει ςστον Αρχαιολογικό χώρο στο Βαθύ Θίσβης, σε εμπορικό λιμάνι, για τις εξαγωγικές δραστηριότητες των βιομηχανιών της Βοιωτίας και της Αττικής, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον Κορινθιακό Κόλπο.


4. Από την ανυπαρξία ολοκληρωμένων δικτύων αποχέτευσης που να καλύπτει όλες τιςπαραλιακές οικιστικές περιοχές και από την μη σωστή λειτουργία των υπαρχόντωνβιολογικών καθαρισμών.


5. Από την έλλειψη καθεστώτος προστασίας, και ας είναι κλειστή θάλασσα.Ειδικά μετά την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρίου η ανανέωση των υδάτωντου κόλπου είναι μηδαμινή .

6. Τέλος από τον Διοικητικό και Χωροταξικό κατακερματισμό –3 Περιφέρειες και 6 Νομαρχίες - που δεν επιτρέπει να ληφθούν αποφάσεις βιώσιμης ανάπτυξής του.Ερωτώνται οι υποψήφιοι βουλευτές των νομών του Κορινθιακού Κόλπου.


ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΡΑ.


Γιατί απαιτούνται αποφάσεις και δράση άμεσα.


Με Τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα είναι η καθημερινή δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο αγώνας αυτός θα είναι αγώνας αντοχής και γι αυτό θα πρέπει να προετοιμάσουμε και τις επόμενες γενιές να τον δώσουν μαζί μας.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Συλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ιτέας αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τους Πολίτες της Φωκίδας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, αν θέλουν να πραγματοποιήσουν την έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας του Κορινθιακού και στο σχολείο μας.

Είμαστε ανοικτοί για οποιαδήποτε άλλη πρόταση θέλουν να συζητήσουμε.

Τσιάμης Απόστολος, υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ