Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ !


Τέλος τα λόγια, ώρα για δράση:Απελευθερώστε την Ελλάδα από το Λιγνίτη!
Με τη δική σου υποστήριξη η Greenpeaceείναι οικονομικά ανεξάρτητη. Χάρη σε εσένα οι ακτιβιστές μας παρέδωσαν χθες ένα τόνο άνθρακα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ζητώντας την απελευθέρωση της Ελλάδας από το λιγνίτη. Για αυτό είσαι από τους πρώτους που μπορείς να δεις το βίντεο της δράσης, σαν να ήσουν εκεί!
 
Τις επόμενες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει μία οριστική απόφαση για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας πίεζε την ελληνική κυβέρνηση να παραχωρήσει λιγνιτικές μονάδες ή κοιτάσματα.
Μία από τις περιοχές με λιγνιτικά κοιτάσματα είναι και η Ελασσόνα, στην οποία βρεθήκαμε το Δεκέμβρη με την έκθεση φωτογραφίας «Το πραγματικό κόστος του άνθρακα» και μαζί με την τοπική κοινωνία στείλαμε μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αφήσει το λιγνίτη, την πιο ρυπογόνα μορφή του άνθρακα, στο υπέδαφος!
Με τη χθεσινή μας δράση, καλούμε παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση:
  • Να επιμείνει στην άρνηση της για παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων ή κοιτασμάτων, σε ιδιώτες.  
  • Να απελευθερώσει την αγορά ενέργειας, μέσω της ταχύτατης ανάπτυξης των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της απεξάρτησης της χώρας από το λιγνίτη. Είναι ο μόνος τρόπος για μία βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, με εκατοντάδες χιλιάδες νέες ‘πράσινες’ θέσεις εργασίας, που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη γρηγορότερη έξοδο από την οικονομική κρίση.
Η δωρεά σου εξασφαλίζει τη δράση μας χωρίς περιορισμούς και δεύτερες σκέψεις, ενάντια στα κέντρα αποφάσεων.
Σε ευχαριστούμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: