Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Νέες καταλήψεις διοδίων την Κυριακή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2011 13:54
Web-Only

Επανέρχονται από την ερχόμενη Κυριακή οι φορείς και οι οργανώσεις πολιτών που αντιδρούν στην καταβολή διοδίων, λίγα 24ωρα μετά τις απανωτές αυξήσεις σχεδόν σε όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας.

Στην Πελοπόννησο οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας θα ανοίξουν τα διόδια της γέφυρας Μάναρη στην Ασέα, στην Αρκαδία και τη Λακωνία τα διόδια της Νεστάνης, ενώ οι Κορίνθιοι με τους Αργολιδείς θα ανοίξουν τα διόδια του Σπαθοβουνίου.

Το υπουργείο Υποδομών δέχεται τις έντονες πιέσεις των κατασκευαστών των αυτοκινητόδρομων, οι οποίοι στέλνουν έγγραφα διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών.

«Μήπως θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν οι όροι των συμβάσεων παραχώρησης και να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις τιμές των διοδίων; Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν καθημερινά σημαντικό ποσοστό του εισοδήματός τους για διαδρομές λίγων χιλιομέτρων από και προς τον τόπο της εργασίας τους;» ρώτησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: