Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

''Στου κουφού την πόρτα...''

Μείωση βροχοπτώσεων και αύξηση της θερμοκρασίας πάνω απο 4 βαθμούς προβλέπει νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα και έρχεται να επιβεβαιώσει της προβλέψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές, του ΟΗΕ.
Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη θα πρέπει να αναμένεται γρηγορότερα, στα επόμενα 30-40 χρόνια. Σε κάποιες περιοχές του πλανήτη η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Στην Αρκτική μπορεί να φτάσει τους 15 βαθμούς, και στη Βόρεια και Δυτική Αφρική τους 1ο βαθμούς.
Το λυώσιμο των πάγων της Αρκτικής θα έχει ως συνέπεια τη μείωση της αντανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας, γεγονός που θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες συνέπειες. Λυώνοντας οι πάγοι θα απελευθερώσουν το μεθάνιο που σήμερα είναι εγκλωβισμένο στο μόνιμο στρώμα του πάγου. Αυτά σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη καταστροφή των δασών του Αμαζονίου θα έχουν ως συνέπεια τη μείωση των βροχοπτώσεων , π.χ. κατα 20% στην Ισπανία που μαστίζεται ήδη απο μείωση τα τελευταία χρόνια.
Στη χώρα μας με την απουσία περιβαλλοντικής πολιτικής, τον άκρατο καταναλωτισμό , την υπερβολική αυτοκίνηση και την παραγωγή ενέργειας απο ορυκτά καύσιμα, τι θα συμβεί άραγε ; Αρκεί μόνο να μειώσουμε, ως άτομα, "το οικολογικό μας αποτύπωμα;" (Δηλαδή την προσωπική μας συμβολή στην αύξηση των ρύπων και των αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αύξηση της θερμοκρασίας ;)

(Πηγή πληροφορίας :Ελευθεροτυπία 28/9/ο9)

2 σχόλια:

chrisanthi είπε...

Σίγουρα δεν αρκει, όταν δεν ανακυκλώνει η Τοπική Αυτοκιοίκηση, όταν δεν γίνεται διαλογή στο σημείο και πάνε οι καδοι ανακύκλωσης στις χωματερές.Οταν υπάρχουν "παράθυρα" παντού για κάθε είδους βρωμιά. Η προσωπική μας στάση ειναι εξίσου όμως σημαντική και παίζει το δικό της ρόλο. Είμαστε τοσα δισεκατομμύρια που σπαταλάμε ενέργεια και σκεφτόμαστε μόνο τη βολη μας και πως θα έχουμε καθαρό το σπίτι μας. Για το Μεγάλο σπίτι ποιος νοιάζεται?

Ανώνυμος είπε...

Σε όσους ψάχνουν την λύση μόνο στις προσωπικές στάσεις ζωής και όχι στο κίνημα η απάντηση είναι οτι
θα κάνουμε ομαδική ψυχανάλυση και θα τα διορθώσουμε όλα.