Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Καταδίκη για τα απόβλητα

Τα καταφέραμε πάλι ! Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδίκασε πρωτόδικα την Ελλάδα για τη μη διαχείριση των τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων..τα οποία τα αποθηκεύει.. «προσωρινά», εκεί που παράγονται συνήθως..και στην χώρα μας όταν λέμε προσωρινά ..εννοούμε «μόνιμα».
Οπως επισημαίνει το Ευρ. Δικαστήριο η Ελλάδα «δεν εφάρμοσε σχέδιο διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων, το οποίο να είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας και δεν δημιούργησε ενιαίο και κατάλληλο δίκτυο εγκαταστάσεων διάθεσης των επικίνδυνων αποβλήτων, στο πλαίσιο του οποίου να εφαρμόζονται οι πλέον κατάλληλες μέθοδοι για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».
Ενώ πάνω απο 600.000 τόνοι αποβλήτων βρίσκονται αποθηκευμένα, περιμένοντας την επεξεργασία τους σε χώρους που η ΕΕ θεωρεί ρυπασμένους, ο μέχρι προχθές αρμόδιος υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ , ο περιβόητος κ. Σουφλιάς, δήλωσε αγέρωχα οτι η διαχείριση των αποβλήτων αποτέλεσε μια απο τις πιο «σημαντικές προτεραιότητες περιβαλλοντικής πολιτικής , τα τελευταία 5 χρόνια» !
Μπορούμε να φανταστούμε λοιπόν τι έγινε με τα υπόλοιπα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως είναι η διαχείριση των αστικών αποβλήτων, η προστασία των υδάτων και των θαλασσών και του φυσικού και περιαστικού περιβάλλοντος.. Κάθε πολίτης γνωρίζει καλά την πλησιέστερη στο τόπο διαμονής του χωματερή άλλά σιωπά, όντας συνυπεύθυνος, επειδή δεν αντιδρά με κανένα τρόπο..

Σχετικές αναρτήσεις
Οικολόγιο
Συμπαράταξη Βοιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: