Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

φάτε μάτια ψάρια....

Αυτό θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα απο μια έρευνα που έγινε, με εντολή της Ευρ.Ενωσης και αφορούσε στην υπεραλίευση των ψαριών στην Ευρώπη ! Οι ειδικοί ερευνητές επικρίνουν την αλιευτική πόλιτική της ΕΕ και μας πληροφορούν οτι 81% των αποθεμάτων κινδυνεύουν απο την υπεραλίευση στα ευρωπαϊκά ύδατα.Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία δεν ξεπερνούν το 25% .
Ο Βορειοανατολικός Ατλαντικός, που τον διαχειρίζεται η ΕΕ, χαρακτηρίζεται απο τους ειδικούς ερευνητές ως η πιό απερίσκεπτα υπεραλιευμένη περιοχή της γής ! Παρόλα αυτά οι Βρυξέλλες παραβλέπουν τις συστάσεις των επιστημόνων και εγκρίνουν την αλίευση μεγάλων ποσοτήτων ψαριών, επειδή δεν έχουν τίποτε να αντιτάξουν στα αλιευτικά λόμπυ !
Η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλλει μεγαλύτερα πρόστιμα στις χώρες που ξεπερνούν τις ποσότητες που τους έχει επιτραπεί να αλιεύουν.Ηδη απο 2002 είχε διαπιστωθεί ο μεγάλος αριθμός αλιευτικών σκαφών και είχε αρχίσει η επιδότηση για ..καταστροφή μικρών σκαφών..Την ίδια στιγμή η ΕΕ επιδοτούσε τον εκσυγχρονισμό και διπλασιασμό των υπερσύγχρονων και πιο αποτελεσματικών αλιευτικών στόλων..!
Οι αποφάσεις της ΕΕ θυμίζουν κάπως και το σχετικό ελληνικό..τρελλοκομείο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: