Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Aφήστε τα ψάρια να γεννήσουν και να γεράσουν για να πιάνουμε περισσότερα!!!

Eίναι ο τίτλος του άρθρου που διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα της Ζακύνθου και δεν είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Τι συμβαίνει άραγε στον Κορινθιακο μιά κλειστή θάλασσα που το μόνο που τη σώζει (για όσο ακόμη) είναι το μεγάλο της βάθος ενώ μεγάλο τμήμα του βυθού της είναι ήδη νεκρό ? Εχουν γίνει άραγε συντονισμένες προσπάθειες αλιέων με αρμόδιους φορείς ή αρκούμαστε στις γνωστές διαμάχες μέχρι να είναι πια πολύ αργά. Ας μην αναφερθούμε στην καταλληλότητα.
http://www.imerazante.gr/imera/news/detail.php?ID=1999


"Για να αντιστρέψουμε τους σημερινούς ρυθμούς υποβάθμισης της θαλάσσιας ζωής, θα πρέπει διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές να προσεγγίσουν ολικά το πρόβλημα, προκειμένου να προστατευτεί και, στο μέτρο του δυνατού, να αποκατασταθεί η θαλάσσια βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα, δίνοντάς τους χώρο και χρόνο για να ανακτήσουν την πλήρη ζωτικότητά τους.

Το θαλάσσιο περιβάλλον πρέπει να ελεγχθεί, όχι όπως τώρα σύμφωνα με τα διοικητικά σύνορα, αλλά μέσω θαλάσσιων περιοχών που θα καθοριστούν με οικολογικά κριτήρια.

Οι δυνατότητες αναπαραγωγής της θαλάσσιας ζωής δεν είναι ανεξάντλητες. Και κυρίως δεν καθορίζονται από τις δικές μας ανάγκες. Αντίθετα, θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις ανάγκες στα ασφαλή όρια αναπαραγωγής των οικοσυστημάτων και των ιχθυοπληθυσμών".

ΠΗΓΕΣ: GREENPEACE, ec.europa.eu/environment


Σε επιφυλακή η κυβέρνηση για τον παροπλισμό πλοίων

Σύννεφα σκεπάζουν την αυγή του 2009 για τη ναυτιλία. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει συμπαρασύρει και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, με αποτέλεσμα οι εφοπλιστές να αναζητούν λύσεις για να μειώσουν τη χασούρα τους που κατά μέσο όρο ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Το …χρηματιστήριο των πλοίων καταρρέει προκαλώντας απόνερα και στις τράπεζες.
Περισσότερα εδώ

Λέτε να ξαναδούμε παροπλισμένα στον Κρισαϊκό? Για να έχουμε το νου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: