Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Απο την Αυτοδιοικητική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙ, του Δήμου Δελφών, λάβαμε το κείμενο που ακολουθεί.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
22/7/2011
ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πέμπτη 21/7/2011 ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» Π. Μέγκος πρότεινε να συζητηθεί ως κατεπείγον το θέμα των νεώτερων εξελίξεων στο χώρο της υγείας μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού ώστε να αποφασιστούν συγκεκριμένες κινητοποιήσεις ξεκινώντας από παμφωκική συγκέντρωση σε συντονισμό με τους φορείς υγείας σαν άμεση απάντηση του λαού της Φωκίδας. Την πρόταση για συζήτηση του θέματος υποστήριξαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και οι κ.κ. Κορομπίλης και Καραγιάννης Δημ. Οι υπόλοιποι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν τη πρόταση με το αιτιολογικό ότι θέλουν περισσότερη ενημέρωση (τι παραπάνω άραγε από τις κατατοπιστικότατες ανακοινώσεις των -καθ’ ύλη αρμοδίων- γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας;), να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο ΔΣ (να φτάσουμε δηλ. δεκαπενταύγουστο ή μήπως Σεπτέμβρη;) κλπ. Μετά από αυτό η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ
Την ίδια σχεδόν ώρα που ο υπουργός της μνημονιακής και μεσοπρόθεσμης κυβέρνησης κ. Λοβέρδος χορηγούσε σε μικρές δόσεις το δηλητηριώδες μίγμα περικοπών και συγχωνεύσεων στη δημόσια υγεία, το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών απέρριπτε την πρόταση μας για συζήτηση και απόφαση κινητοποίησης όλων των πολιτών, σχετική με την συγχώνευση του νοσοκομείου Άμφισσας με της Λαμίας (δηλ. τη κατάργησή του για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους), την λειτουργική υποβάθμιση του, την περικοπή κρεβατιών. Όλα αυτά  κραδαίνοντας την επιστολή της τοπικής βουλευτού η οποία επιβεβαίωνε την ολισθηρή κατάσταση που διαμορφωνόταν στο χώρο της υγείας στο νομό μας,  αλλά για άλλη μια φορά ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των πολιτών αποφαινόταν ότι σαν νέος Λεωνίδας θα προασπιζόταν όσα η ίδια προηγουμένως ουσιαστικά είχε αποδεχτεί (την κατάργηση και όλα τα υπόλοιπα)!!!
Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός θα ανακοινώσει τις υπόλοιπες θανατηφόρες ρυθμίσεις οι οποίες θα διαλύσουν στην κυριολεξία το εναπομείναν δημόσιο σύστημα υγείας πχ την «εφημερία κατά τομέα», υποβάθμιση Κέντρων Υγείας.
 Την ίδια ώρα που η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνει κατά 30% κόβουν κρεβάτια. Ως γνωστόν, βάσει του ΠΔ 87/86 το κλείσιμο νοσοκομειακών κρεβατιών συνεπάγεται ανάλογες μειώσεις γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού αλλά και χρηματοδότησης. Έτσι αποτελεί τουλάχιστον υποτίμηση της νοημοσύνης μας η διαβεβαίωση ότι παρόλο που το Νοσοκομείο Άμφισσας καταργείται, παρόλο που μειώνονται οι κλίνες του, όλα αυτά γίνονται για το καλό μας!
Η συμπαιγνία των δημοτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στη Κυβέρνηση και στη Ν Δημοκρατία ήταν τέλεια. Η ηλιοθεραπεία στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ με  αντιηλιακό ΝΔ φαίνεται είναι το τέλειο μίγμα από εδώ και πέρα προκειμένου να μπει ταφόπλακα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών.
 Όσο για τη βουλευτή κ. Παπαθανάση; Όπως αποδεικνύεται, η παραμονή της στη Βουλή μόνο τα χειρότερα σενάρια για την περιοχή εξυπηρετεί. Τα κομματικά της ένσημα όσο και να τα επιδεικνύει θα είναι ικανά πιθανόν να της δώσουν παχιά σύνταξη από τα ρημαγμένα ταμεία της Ελλάδας, αλλά συγχρόνως να ξέρει ότι από τη συνείδηση των πολιτών θα έχει πάρει οριστικό διαζύγιο.
 
Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους εργαζόμενους στην υγεία, τις συλλογικότητες όλες όσες δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό  από κοινού με την πολίτες που πλήττονται από την βαρβαρότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν σε μέτωπο για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, προκειμένου
να ακυρώσουμε στην πράξη τις ολέθριες επιπτώσεις των κυβερνητικών σχεδιασμών για το νομό μας. Αύριο θα είναι αργά!!!


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….


Δεν υπάρχουν σχόλια: