Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Λουκέτο σε 2 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο

Για παραβίαση περιβαλλοντικών όρων ο περιφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, διέκοψε τη λειτουργία δύο μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στην θαλάσσια περιοχή του Πόρου.
"Η άναρχη κατάσταση με τις Μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας στα νησιά μας έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον όπως έχουμε χρέος", υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης.
Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, μετά από αυτοψία, διαπίστωσε ότι οι μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών έκαναν κατάληψη σε θαλάσσιο χώρο επιπλέον του μισθωμένου, παραβιάζοντας του περιβαλλοντικούς όρους και παρά το γεγονός ότι τους είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο.
Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας είχε καταλάβει με τις εγκαταστάσεις της θαλάσσια έκταση 13,242 στρεμμάτων, επιπλέον της μισθωμένης στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Βαριαρνή . 
Ενώ η δεύτερη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας βρίσκονταν στην θαλάσσια περιοχή Καλάμι και είχε καταλάβει με τις εγκαταστάσεις της, θαλάσσια έκταση 23,838 στρεμμάτων, επιπλέον της μισθωμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: