Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τοξικη λάσπη : Ουγγαρία- Κορινθιακός.

Με αφορμή την περιβαλλοντική καταστροφή που συνέβη στην Ουγγαρία πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για την περίπτωση της Αλουμίνας της Ελλάδας και την κόκκινη λάσπη που πέφτει στον Κορινθιακό με την ανοχή και συνενοχή διοικητικών και πολιτικών αρχόντων...

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα απο σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε σήμερα : " Γιατί ο Νομάρχης Βοιωτίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κλ. Περγαντάς σιωπά και δεν αντιδρά για την τοξική λάσπη" αναρωτιέται το  "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας" και ζητά  απο τον Κλ. Περγαντά " να εξηγήσει στους πολίτες της Στερεάς γιατί υπέγραψε τη συνέχιση της απόρριψης στον Κορινθιακό" υπενθυμίζοντας οτι επι 45 χρόνια απορρίπτονται 800.0000 τόνοι κόκκινης λκάσπης στον κορινθιακό, ως παραπροϊόντα της επεξεργασίας του βοξίτη.

Για το ίδιο θέμα η "Δημοκρατική Αριστερά" αντιπαραβάλει την αντίστοιχη περιβαλλοντική καταστροφή στην Ουγγαρία κι επισημαίνει οτι "σήμερα περισσότερο απο ποτέ καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη για αμεσο τερματισμό της απόρριψης της ερυθράς ιλύος στη θάλασσα του Κορινθιακού απο την εταιρεία αλουμίνιο της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: