Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012


Ψηφιακή TV σε όλη τη Δυτική Ελλάδα
Ξεκίνησε σήμερα η εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο «Αρόη»
Ψηφιακή TV σε όλη τη Δυτική Ελλάδα
3
εκτύπωση  

Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, η ψηφιακή εκπομπή από το κέντρο εκπομπής «Αρόη». Tο συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής στην Πάτρα, λειτουργεί συμπληρωματικά με τα κέντρα των «Ακαρνανικών» και του «Ξυλοκάστρου», τα οποία ήδη εκπέμπουν ήδη ψηφιακά. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 280.000 κάτοικοι των πόλεων της Πάτρας, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς και των παράλιων του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλου τμήματος του νομού Αχαΐας και των βορειοδυτικών παράλιων του νομού Ηλείας έχουν πλέον πρόσβαση στη νέα ψηφιακή τεχνολογία.
Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές δεν χρειάζεται να πετάξουν την παλιά τους συσκευή. Σε περίπτωση που δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 αρκεί να εφοδιαστούν με ένα εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG4 και να τον εγκαταστήσουν στην παλιά τους συσκευή.
Ως επόμενο βήμα, χρειάζεται ο συντονισμός του δέκτη στις συχνότητες 25 (506 MHz) & 42 (642 MHz) για τη λήψη των κρατικών, 44 (658 MHz) & 46 (674 MHz) για τη λήψη των ιδιωτικών καναλιών, ενώ επίσης συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας προς το κέντρο εκπομπής «Αρόη».
Αναφορικά με το ζήτημα της ανάλυσης της εκπομπής των τηλεοπτικών προγραμμάτων, ο Γενικός Διευθυντής της Digea κ. Γ. Μαθιός δήλωσε στην πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πάτρας: «Με στόχο πάντα την προστασία του τηλεθεατή από την παραπληροφόρηση για τον επικείμενο τερματισμό της εκπομπής των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε τυπική ανάλυση (SD), ακόμα και κατά την διάρκεια της ψηφιακής μετάβασης, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν υφίσταται κάποια τέτοια πρόβλεψη, τόσο κατά τη διάρκεια της μετάβασης, όσο και μετά την ολοκλήρωση αυτής, όπως ισχύει άλλωστε και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: