Σάββατο 25 Ιουνίου 2011


Ηλεκτρονική Έκδοση 

Πυρετός και στο Σύνταγμα εν όψει της 48ωρης πανεργατικής απεργίας

Οι λαϊκές συνελεύσεις των «αγανακτισμένων», οι οποίοι χθες έκλεισαν έναν μήνα στις πλατείες, και τα σωματεία εργαζομένων έχουν πάρει τις αποφάσεις τους: το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος «δεν θα περάσουν». Παράλληλα, η ΓΣΣΕ, η ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ οργανώνουν την 48ωρη απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης με κεντρικό σύνθημα και αίτημα την «απόκρουση-ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος-Μνημόνιο Ι και ΙΙ».
Οι "αγανακτισμένοι" της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, με ψηφίσματά τους καλούν τους πολίτες όλης της χώρας να παραμείνουν για 48 ώρες στους δρόμους, σημειώντας χαρακτηριστικά πως «την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή - Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!». Ειδικότερα, τις ημέρες ψήφισης του νομοσχεδίου καλούν σε περικύκλωση και αποκλεισμό του κοινοβουλίου.
 
Για απόψε, Παρασκευή βράδυ, όλες οι λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών της Αθήνας έχουν δώσει κοινό ραντεβού προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους για τις μέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, ενώ προγραμματίζονται μαζικές μοτοπορείες από όλη τη χώρα με κατάληξη το Σύνταγμα. 
 
Επίσης, βάσει ψηφίσματος, ζητούν ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Διεκδικούμε να μάθουμε τη λίστα της ντροπής με όσους το υπερψηφίσουν. Για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που θα το έχουν ψηφίσει».
 
Η 48ωρη πανεργατική απεργία, η πρώτη που εκδηλώνεται στην συνδικαλιστική ιστορία της χώρας, μετά την Μεταπολίτευση, προσδιορίστηκε για τις 28 και 29 Ιουνίου και θα κορυφωθεί με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια ως εξής:
 
Της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ:
 
* Την Τρίτη 28/6 στο Πεδίον του Αρεως στις 11.00 π.μ., και στην περιφέρεια σε χώρο και ώρα που θα προσδιορίσουν τα Εργατικά Κέντρα και
 
* Την Τετάρτη 29 Ιουνίου συγκέντρωση-συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 7.00 μ.μ.
 
Το ΠΑΜΕ καλεί τη Δευτέρα 27/6 το απόγευμα σε τοπικές διαδηλώσεις στους δήμους, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και αυτοαπασχολούμενους προκειμένου να αντιδράσουν κατά των μέτρων που τσακίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης.
 
* Την Τρίτη 28/6 στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στην Ομόνοια ενώ το απόγευμα στις 7 οι συγκεντρωμένοι θα μεταφερθούν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
 
* Την Τετάρτη 29/6 στις 10 το πρωί οι απεργοί προτίθενται να κλείσουν όλους τους δρόμους που καταλήγουν στην Ομόνοια.
 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: