Σάββατο 28 Μαΐου 2011



Ηλεκτρονική Έκδοση 

Σε δρόμους και πλατείες, μέρα 3η

Τελευταία ενημέρωση: 
Ούτε σήμερα κατόρθωσε να εμποδίσει ο καιρός τη συγκέντρωση των πολιτών έξω από τη Βουλή. Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας συνθήματα, χτυπώντας κατσαρόλες και εκφράζοντας την αγανάκτησή τους ενάντια στα νέα μέτρα.
Με δυνατά σφυρίγματα οι συγκεντρωμένοι, που υπολογίζεται ότι είναι σχεδόν όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τετάρτης, αποδοκιμάζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η "καθιερωμένη" ανοιχτή συνέλευση στην οποία κατατίθενται προτάσεις από πολλούς ομιλητές. Έχουν συγκροτηθεί ομάδες μεταφραστών που θα αναλάβουν τη μετάφραση των πρακτικών σε ξένες γλώσσες και την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, ομάδες επικοινωνίας και ενημέρωσης.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο στις 6 το απόγευμα ενώ την Κυριακή Έλληνες και Ισπανοί, καλούν όλους τους Ευρωπαίους μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης σε μαζικές κινητοποιήσεις στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.
Κλειστή είναι η Λ. Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος, ενώ τα μαγαζιά της περιοχής συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία τους.
Μεγάλη είναι και η προσέλευση του κόσμου στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης όπου πολλοί έχουν συγκεντρωθεί για τρίτη ημέρα, αρκετοί από αυτούς μάλιστα κουβαλώντας και τα αντίσκηνα τους. Η σημερινή κινητοποίηση είναι πιο οργανωμένη από τις προηγούμενες, με ομάδες περιφρούρησης που φορούν κιτρινα περιβραχιόνια. Επίσης έχουν σύνδεση wi-fi από το ΚΘΒΕ.
Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Και στις δύο πόλεις οι συγκεντρωμένοι πολίτες ζήτησαν από τις υπηρεσίες του δήμου τις ειδικές σακούλες ανακύκλωσης προκειμένου να μαζέψουν τα σκουπίδια από το σημείο τηςε συγκέντρωσης.
Δυναμικό «παρών» έδωσαν κι απόψε το βράδυ οι κάτοικοι τηςΤρίπολης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου. Η συμμετοχή των "Αγανακτισμένων" πολιτών ήταν λίγο μικρότερη από χθες αλλά με περισσότερο παλμό.
Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Καλαμάτα, αρκετοί πολίτες, κυρίως νέοι, βγήκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου στο ιστορικό κέντρο, αψηφώντας τη βροχή, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του μνημονίου και των νέων μέτρων λιτότητας.
Συγκέντρωση, με μικρή ωστόσο συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε και στην Κόρινθο έξω από τα δικαστήρια της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: