Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Νέος άθλος περιμένει τον Ηρακλή

oitiΣυγκέντρωση για την ΟΙΤΗ την Κυριακή 22 Μαΐου στο Κουμαρίτσι

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Κουμαριτσίου Λαμίας, μετά το πράσινο φως που άναψε το Υπουργείο περιβάλλοντος για την καταστροφή του χωριού και του εθνικού δρυμού της Οίτης. Οι μεταλλευτικές εταιρίες, εκμεταλλευόμενες τον χουντικό μεταλλευτικό κώδικα και την οικονομική κρίση, προώθησαν την ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του ιστορικού Ηράκλειου βουνού, με ταυτόχρονη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι κάτοικοι του Κουμαριτσίου Λαμίας, μπροστά στον κίνδυνο καταστροφής του χωριού τους και του βουνού, αντιδρούν και καλούν την ερχόμενη Κυριακή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χωριό κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη αυτού του τόπου.
 Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε την καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της ΟΙΤΗΣ
Πιό συγκεκριμένα αναφέρουν: «Καλούμε σε παλλαϊκή συγκέντρωση, την Κυριακή, 22 Μαΐου 2011 και ώρα 11 το πρωί στην πλατεία του Κουμαριτσίου, όλους τους συγχωριανούς μας αλλά και όλους, όσοι ενδιαφέρονται για την προστασία και το μέλλον της Οίτης και για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
oitiΔεν θα πρέπει να επιτρέψουμε την καταστροφή του Εθνικού Δρυμού και ολόκληρου του βουνού από την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του Κουμαριτσίου.
Σας καλούμε να συζητήσουμε για το μέλλον του τόπου μας. Για μια ανάπτυξη συμβατή με τις οικολογικές και πολιτιστικές του αξίες. Για μια ανάπτυξη με παραγωγικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή, που θα στηρίζουν την τοπική κοινωνία και παράλληλα θα προστατεύουν το περιβάλλον.»
Λαμία, 17-05-2011
1) Δρόσος Αθανάσιος, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουμαριτσίου του Δήμου Λαμιέων. Τηλ: 6972555667
2) Παπαμίχος Κων/νος, Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κουμαριτσίου
3) Σγάγιας Γεώργιος, Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριτσίου

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ:
Όχι στην καταστροφή της Οίτης
Το μέλλον του Εθνικού Δρυμού και ολόκληρης της Οίτης δεν συνάδει με καταστροφικές δραστηριότητες βαριάς βιομηχανίας, όπως είναι οι μεταλλευτικές και εξορυκτικές δραστηριότητες. Ο εθνικός δρυμός και η ευρύτερη περιοχή του μπορούν να αναπτύξουν ήπιες παραγωγικές δραστηριότητες που θα σέβονται το περιβάλλον και τον κόσμο θα κρατήσουν στον τόπο τους. Τα μεταλλεία στην περιοχή θα είναι μια καταστροφική επιλογή χωρίς επιστροφή. Οι εξορυκτικές δραστηριότητες στην Οίτη θα αποκλείσουν μελλοντικά κάθε άλλη ανάπτυξη οικοτουριστική, ήπια, εναλλακτική, για πάντα.
Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε τη συνέχιση ενός εγκλήματος που τόλμησαν να ξεκινήσουν χουντικές κυβερνήσεις και παρατείνουν δυστυχώς η αδράνεια και η αδιαφορία δημοκρατικών κυβερνήσεων, σε βάρος του συλλογικού καλού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Δεν πρέπει να υποκύψουμε κάτω από ψευτοδιλήμματα και εκβιαστικές πιέσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να εξαγοράσουν το μέλλον του τόπου μας. Λέμε όχι σε μια ανάπτυξη χωρίς αρχές και αξίες.
Συμμετέχουμε στον αγώνα των παραοίτιων κοινοτήτων και τους στηρίζουμε. Μαζί τους λέμε ΟΧΙ  στα μεταλλεία βωξίτη στην Οίτη μας και επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα τους σε συνάντηση όλων όσοι αντιδρούν στην καταστροφή της Οίτης, του τόπου τους και επιλέγουν μια αναπτυξιακή προοπτική με ήπιους τρόπους, συμβατούς με την έννοια της αειφορίας και του σεβασμού στη ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΡΙΤΣΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
                                     
                                             Το ΔΣ του Ομίλου Φίλων του Δάσους

Πηγή : ΒΙΟΖΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: