Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μαζική συμμετοχή κόντρα σε Μνημόνιο, βροχή και δακρυγόνα | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία 12/16/10 10:39 AM
Επιστροφή Ηλεκτρονική Έκδοση
enet.gr, 06:02 Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
Σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι διαδηλωτές Μαζική συμμετοχή κόντρα σε Μνημόνιο, βροχή και
δακρυγόνα
Εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία
Ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, καθώς τα συνδικάτα των εργαζομένων αντέδρασαν με 24ωρη απεργία στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ και ανατροπές στην λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο ήταν καθολική, αν και ο καιρός δεν βοήθησε, ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια και η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης.
Η χθεσινή δράση καθήλωσε αεροπλάνα και πλοία, κλειστές ήταν οι τράπεζες και ο δημόσιος τομέας υπολειτουργούσε. Στο χώρο της υγείας εξυπηρετούνταν μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα μέσα ενημέρωσης σίγησαν.
Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Στα Ναυπηγεία, στα διυλιστήρια, στον ΟΛΠ, στα Λιμάνια, στη Χαλυβουργία και στην Coca Cola η συμμετοχή άγγιξε το 100%. Ενών στις Τράπεζες, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ,στα ΕΛΤΑ και στην ΕΥΔΑΠ το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία έφτασε το 90%.
"Η κυβέρνηση μέσω του μνημονίου δανεισμού δεσμεύθηκε και υλοποιεί μέτρα που επιφέρουν βίαιες ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μέτρα που αυξάνουν δραματικά τον αριθμό των ανέργων. Ο πιο σκληρός και αδίστακτος ευρωπαϊκός νεοφιλελευθερισμός στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους απαιτεί και επιβάλει σκληρά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που βίωσαν ποτέ οι ευρωπαίοι πολίτες" αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία προειδοποιεί ότι "οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή και ακύρωση των απαράδεκτων αυτών πολιτικών".
Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος, δήλωσε ότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα που οδηγούν στην φτώχεια και την ανεργία.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=233419 Page 1 of 4
Μαζική συμμετοχή κόντρα σε Μνημόνιο, βροχή και δακρυγόνα | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία 12/16/10 10:39 AM
Ωστόσο κατά τη διάρκεια της πορείας δεν έλειψαν τα επεισόδια με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ομάδες διαδηλωτών να προβαίνουν σε ρίψη βομβών μολότοφ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, 27 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και ένας τραυματίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Σημειώθηκαν 23 προσαγωγές και 10 συλλήψεις. Τρία αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, ενώ περιορισμένες ζημιές υπέστησαν ακόμη 2 δίκυκλα, 6 καταστήματα και 4 γραφεία (τζαμαρίες).
Επίθεση δέχθηκε από ομάδα πολιτών και ο βουλευτής της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης, πρώην υπουργός Μεταφορών γρονθοκοπήθηκε ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση φώναζαν " Κλέφτες ντροπή σας".
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ όπου με ανακοίνωσή καταδικάζει την επίθεση κάνοντας λόγο για ροβοκατόρικες σκοπιμότητες".
"Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ και προσθέτει:
"Σήμερα όμως, ο προπηλακισμός Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες. Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς.
Όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει έστω και ένα χιλιοστό πίσω από τη γραμμή αυτή, κάνουν μεγάλο λάθος.
Παραμένουμε αμετακίνητοι κατά του Μνημονίου και επιμένουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών».
2 σχόλια. Σχολιάστε!
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=233419 Page 2 of 4
Μαζική συμμετοχή κόντρα σε Μνημόνιο, βροχή και δακρυγόνα | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία 12/16/10 10:39 AM
1 Ο/Η Πλούσιος Συνταξιούχος. έγραψε: (πριν 1 ώρα) Ένας σοβαρά τραυματισμένος. Να τι μπορείς να περιμένεις από μία Σοσιαλιστική Κυβέρνηση που δεν έχει μπέσα. ΜΑΤ στις διαδηλώσεις, ΜΑΤ, στις συγκεντρώσεις, ΜΑΤ στην Βουλή, ΜΑΤ στην Κερατέα. MAT, παντού ΜΑΤ. 2 Ο/Η Θωμας έγραψε: (πριν 49 λεπτά) Δεν καταλαβαινετε τιποτα. Η μαλλον κανετε πως δεν καταλαβαινετε τιποτα.
Αυτο που εχει ενοχλησει ΠΟΛΛΟΥΣ, δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση με τη προσφατη σταση σας τη 'και καλα' θαρραλεα και ατεγκτη.
ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. Εσεις διαχειριστηκατε κονδυλια, πακετα, ολυμπιακους. Εσεις διοριζατε διευθυντες και γενικους γραμματεις. Εσεις στησατε το παρτυ, και εμεις πρεπει να καθαρισουμε τωρα οτι αφησατε. Ε, δε θα γινει ησυχα αυτο. Υπαρχει οργη, και στη παραμικρη ευκαιρια, θα την βλεπετε μπροστα σας.
Και φυσικα δεν φταιτε μονο εσεις, αλλα και οι προηγουμενοι - και να ειστε σιγουροι πως αν στη θεση του Χατζηδακη ηταν καποιος Πασοκος, τα ιδια και χειροτερα θα γινοντουσαν.
Δεν μπορειτε να διασχισετε 100 μετρα χωρις δυο κλουβες να σας προστατευουν, ΠΑΡΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ τι γινεται και εστω, αυτην την υστατη στιγμη, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ το δουλεμα και τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ σαν κι αυτες που λετε ακομα και τωρα.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Καποιοι να μπουν φυλακη, καποιοι να πληρωσουν για το φαγοποτι - οχι οι τελευταιοι τροχοι στην αμαξα,
αλλα η κορυφη της πυραμιδας. Μονο ετσι (μπορει) να ξεφουσκωσει λιγο ο κοσμος. Σχολιάστε
Όνομα
E-mail*
δεν θα εμφανιστεί Ιστοσελίδα
Σχόλιο * μέχρι 5000 χαρακτήρες
Καταχώριση σχολίου
Η λειτουργία των σχολίων είναι δοκιμαστική (beta version). Δεν δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικούς, απαξιωτικούς, ανυπόστατους ή προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που δεν σχετίζονται άμεσα με το θέμα του δημοσιεύματος, αναφέρονται σε τρίτους, παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα ή ξεπερνούν με οποιοδήποτε τρόπο τους κανόνες του δημοκρατικού και αξιοπρεπούς διαλόγου. Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/ και κεφαλαία.
© 2010 X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.
Διαφημίσεις Google
Προσφορές στην Αθήνα
1 απίστευτη προσφορά κάθε μέρα. €200 εκ σώθηκαν. Γραφτείτε τώρα!
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=233419 Page 3 of 4
Μαζική συμμετοχή κόντρα σε Μνημόνιο, βροχή και δακρυγόνα | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία 12/16/10 10:39 AM
www.GROUPON.gr/Athens
Forthnet & Nova μαζί
Τηλέφωνο, broadband ADSL και όλο το ποδόσφαιρο της γης στην TV!
www.forthnet.gr/f-novasports
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=233419 Page 4 of 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: