Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010


ΤΕΤΆΡΤΗ, 23 ΙΟΥΝΊΟΥ 2010

Η προσπάθεια παρέμβασης στα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ συνεχίζεται, αν και γνωρίζουμε οτι το εγχείρημα είναι δύσκολο.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010, βρεθήκαμε αρκετοί πολίτες απο διάφορες περιοχές της Φωκίδας, σε μια προσπάθεια να γνωριστούμε και να συζητήσουμε αν μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία παρέμβασης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη.

Η αίσθηση κατά γενική ομολογία, ήταν οτι έγινε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Φωκίδας, ενώ στην συζήτηση δηλώθηκαν αρκετές νέες διαθεσιμότητες συμμετοχής στην προσπάθεια.

Συνοπτικά συζητήσαμε τα εξής :

-Το ζήτημα της χρηματοδότησης του Καλλικράτη ήταν κομβικό μιας και το κράτος μεταφέρει αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς να εξασφαλίζει την χρηματοδότησή τους.
- Έγινε συνοπτική ενημέρωση πάνω στην καινούργια δομή που θα ισχύει για την αυτοδιοίκηση, με το συμπέρασμα οτι ο «Καλλικράτης» καταργεί την ουσία της αυτοδιοίκησης.
- Η προσπάθεια αυτή παρέμβασης στα αυτοδιοικητικά, θα παραμείνει έξω από κόμματα, μια και η επιθυμία όλων μας, είναι να είμαστε ενεργοί πολίτες και όχι απλοί θεατές κάποιων πού αποφασίζουν για μάς χωρίς εμάς.
- Θα είναι μιά προσπάθεια για παρέμβαση σε όσον το δυνατόν περισσότερα προβλήματα μας απασχολούν, από τα καθημερινά, μέχρι του τί είδους ανάπτυξη θέλουμε για τη Φωκίδα, μέσα απο την ενεργή συμμετοχή όσων περισσότερων πολιτών γίνεται.
- Θα είναι μια προσπάθεια μέσα απο μια διαφορετική ματιά για την αυτοδιοίκηση με κέντρο τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση προτάσεων.
- Δεν θέλουμε να γεννήσουμε ακόμα μια γενιά παραγόντων στην αυτοδιοίκηση και γι αυτό θα υπάρχει η αρχή της εναλλαγής , οι πολίτες χρειάζεται να εκπαιδεύονται οι ίδιοι και όχι να εκπροσωπούνται από κάποιους ειδικούς.

Με βάση τα παραπάνω, καταλήξαμε στο να οργανωθούν το επόμενο διάστημα συναντήσεις σε όσο το δυνατόν πιο πολλά μέρη της Φωκίδας, με ανοιχτές συζητήσεις και συμμετοχή όσων πιο πολλών πολιτών γίνεται, ώστε να γίνει καταγραφή των προβλημάτων της κάθε περιοχής, του κάθε Τοπικού Διαμερίσματος των Καπποδιστριακών Δήμων, καθώς και του πως θα μπορούσε να διαμορφωθεί, αν μπορεί, αυτή η αυτοδιοικητική παρέμβαση.στο Νομό μας.

‘Ετσι ορίστηκε επόμενη συνάντηση στην Άμφισσα την τρίτη 6 Ιουλίου 2010. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για το χώρο και την ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: