Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

Ειρηνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα καμέναΠηγή: Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

«Στάχτες - μίζες - αμάξια - μπετά, του πολιτισμού σας τα ιδανικά», έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν αγανακτισμένοι πολίτες στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική.
Στη συγκέντρωση, που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, συμμετείχαν περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενεργοί πολίτες, άνθρωποι κάθε ηλικίας, καθώς και αρκετοί που έφτασαν στη συγκέντρωση με τα ποδήλατά τους. Συγκινητική ήταν και η προσέλευση αρκετών γονιών που μαζί είχαν και τα παιδιά τους.
Η περιβαλλοντική οργάνωση Green attack είχε εγκαταστήσει περίπτερο έξω από την είσοδο του μετρό με ενημερωτικό υλικό για την τελευταία οικολογική καταστροφή, ενώ μέλη της κρατούσαν απέναντι από τη Βουλή πανό που έγραφε: «Προσλήψεις στην πυροσβεστική και στη δασική υπηρεσία τώρα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων». Μπροστά από το τεράστιο πανό είχαν τοποθετήσει μεγάλα καμένα κλαδιά από πεύκα από τα σημεία που κατέκαψε η πυρκαγιά. Δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν και φιλοζωικές οργανώσεις.
Η 66χρονη Ρόζα Μηνακούλη, μέλος της ΠΟΦΥΖΩ (πολίτες για τα δικαιώματα της φύσης και τα ζωής) που ήταν στο Σύνταγμα, είπε στην «Ε»: «Αισθανόμαστε θλίψη κάθε φορά που καίγονται τα δάση μας. Είναι ντροπή να τσακώνονται οι πολιτικοί και τα κόμματα ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο αντί να κοιτούν να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει και να αναδασώσουν κάθε σπιθαμή καμένης γης».
Στη χθεσινή συγκέντρωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και μέλη της διαδημοτικής συντονιστικής επιτροπής για τη διάσωση του Υμηττού, κρατώντας πανό που έγραφε: «Καμία παρέμβαση στον Υμηττό που δεν είναι συμβατή με το φυσικό περιβάλλον, όχι στην επέκταση της περιφερειακής Υμηττού».
Δεν υπάρχουν σχόλια: