Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011


Οι πραγματικοί κυβερνήτες της ευρώπης.

Μια έκθεση της Οργάνωσης «Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών» αποκαλύπτει τις 15 πανίσχυρες ομάδες συμφερόντων που λαμβάνουν  όλες τις κρίσιμες  αποφάσεις για το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών.
Σχετικό  ρεπορτάζ της Βάλιας Μπαζού δημμοσιεύτηκε στην εφημερίδα το  ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ του Νοεμβρίου 2011.
Τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς ανομολόγητης χρεωκοπίας καλό είναι να γνωρίζουμε ποιοί και πως κρύβονται πίσω απο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαικής Ενωσης, νομοθετούν και σχεδιάζουν το μέλλον μας. Η πλειονότητα των συμβούλων της Κομισιόν είναι στελέχη πολυεθνικών εταιρειών και η Επιτροπή αναθέτει σε αυτούς την συγγραφή των περισσότερων ευρωπαικών νομοθετημέτων.
Το οικονομικό λόμπυ κατάφερε να μην περάσουν ρυθμίσεις διαφάνειας για γτις χτηματοπιστωτικές αγορές , ρυθμίσεις που ίσως να είχαν αποτρέψει την οικονομική κατάρευση.
Το δε λόμπυ του άνθρακα κατάφερε η πολιτική της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή να βασίζεται σε έναν συνδυασμό αδύναμων μέτρων για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και του μηχανισμού της εμπορίας ρύπων, πολιτική που επέτρεψε  στις εταιρείες – κολοσσούς να εκπέμπουν και να θησαυρίζουν απο το χρηματιστήριο των ρύπων.
Σχετικά με τον παράδεισο των λόμπυ θα πρέπει να παρατηρηθεί οτι η δράση τους είναι νόμιμη και θεσμοθετημένη  τόσο στην Ευρ. Επιτροπή όσο και στο Ευρ. Κοινοβούλιο. Δουλεύοντας χωρίς  όρους και κανόνες ,στο παρασκήνιο, χρησιμοποιούν κάθε μέσο για την επίτευξη των πολιτικών τους συνδιαμορφώνοντας  την Ευρ. Πολιτική.
Ολα δείχνουν οτι ο «μονόδρομος» της νεοφιλελέυθερης οικονομικής πολιτικής είναι καλά οργνωμένος ενω τα κινήματα πολιτών που διεκδικούν μια άλλη Ευρώπη, των λαών και όχι των τραπεζών, έχει πολλά εμπόδια να ξεπεράσει. Μόνο μια πανευρωπαική λαική κινητοποίηση και εξέγερση θα μπορέσει να ανατρέψει το εφιαλτικό οικονομικό, κοινωνικό και πολλιτικό σκηνικό που έχει επιβληθεί απο τις δυνάμεις της αγοράς σε βάρος των ζωτικών συμφερόντων και ανάγκων των  λαών της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: