Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

NΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΊΟΥ


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Deal news o "όμιλος Μυτιληναίου προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση επι ελληνικού εδάφους. Η θυγατρική Αλουμίνιον της ελλάδος εξαγόρασε την δραστηριότητα του βωξίτη της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά".
Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος. "Βρήκε θησαυρό στον βωξίτη της S&B.' "To νέο deal Μυτιληναίου φέρνει μείωση του κόστους παραγωγής και καλύπτει ανάγκες 20 ετών".

"Ευάγγελος Μυτιληναίος και Οδυσσέας Κυριακόπουλος έδωσαν τα χέρια για την υλοποίηση της συμφωνίας , κατά την οποία, η θυγατρική της ΑτΕ, Δελφοι Δίστομον θα λάβει τη δραστηριότητα  του βωξίτη. Στο νέο σχήμα που θα προκύψει η Αλουμίνιον θα αγοράσει μέρος της συμμετοχής της S&B ούτως ώστε το ποσοστό της να φτάσει το 51% , ενώ το υπόλοιπο 49% θα αγοραστεί σταδιακά κι εντός 30 ημερών απο την ΑτΕ. το τίμημα του  deal ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ.

Σήμερα τα αποθέματα της  S&B εκτιμώνται στους 17 εκατ. τόνους, ενώ εκείνα της "Δελφοί Δίστομον" στους 11 εκατ. τόνους..Μετά τη νέα συμφωνία το αποθεματικό του βωξίτη που θα υπάρχει για την αλουμίνιον της Ελλάδος είναι 28 εκατ. τόνοι, ποσότητα ικανή για να καλύψει τις ανάγκες της για τα επόμενα 20 χρόνια.
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία αύξησης της παραγωγής  στους 1.100.οοο τλόνους  αλουμίνας και στους 165.000 τόνους αλουμινίου.
Εντός του 2011 μάλιστα ολόκληρώνεται και η επένδυση ύψους 11 εκατομ. ευρώ για πλήρη αντικατάσταση της χρήσης μαζούτ στο Αλουμ΄θινιο με φυσικό αέριο".
-----------------

Η Αλουμίνιον της Ελλαδος μετρά ήδη 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα μέ όλες τις γνωστές και αποσιωπόμενες καταστροφικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον και τη διαστρεβλωμένη αναπτυξιακή αντίληψη που επικράτησε για δεκαετίες προσφέροντας όλες τις διεκολύνσεις και δυνατότητες εύκολου πλουτισμού σε ιδιώτες  με εκμετάλλευση πολιτιμων φυσικών πόρων με πλήρη παραγνώριση των πραγματικών αναπτυξιακών αναγκών των τοπικών κοινωνιών και του γνήσιου εθνικού συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: