Τρίτη 19 Απριλίου 2011


Οι μισές προωθούνται για προέγκριση

30.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον»

  • 0
Τριάντα χιλιάδες αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί στις 4 συνεργαζόμενες τράπεζες από ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης. Η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 70% των αιτήσεων προέρχεται από την επαρχία. Τουλάχιστον οι μισές αιτήσεις προωθούνται για προέγκριση,  ενώ σε δύο από τις συνεργαζόμενες τράπεζες οι αιτήσεις δανείων για το  πρόγραμμα ξεπερνούν το 30% του κύκλου εργασιών για ανάλογα προϊόντα.
 «Είναι αναλογικά, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτής της δράσης που πραγματοποιείται σήμερα στην Ευρώπη και αναμένεται να μοχλεύσει συνολικά περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην αγορά», επεσήμανε ο κ.Μανιάτης, σε ομιλία του στα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς  Έκθεσης «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό κέντρο Expo Athens. Η πρώτη φάση του προγράμματος εκπέει στις 16 Μαΐου
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και έδωσε μια εικόνα για την πορεία τους. Την προηγούμενη χρονιά τριπλασιάστηκε η εγκατεστημένη ισχύς σε φωτοβολταϊκά, ενώ το τρέχον έτος θα προστεθούν στο σύστημα άλλα 500 MW από νέες εγκαταστάσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.
«Συνολικά μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένουμε περισσότερα από 15 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε ΑΠΕ, ενώ άλλα 4 με 5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τα δίκτυα διασύνδεσης  κυρίως των νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα», υποστήριξε.
Τέλος,κάλεσε τους εκθέτες να ενσωματώσουν την καινοτομία, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία στο DNA των επιχειρήσεών τους, δημιουργώντας προϊόντα ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: