Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτοδιοικητικά Νέα.

Αρχισαν και συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς οι προετοιμασίες, οι διαβουλεύσεις και οι ανακοινώσεις των κομμάτων και των κινηματικών οργανώσεων των πολιτών για την αναζήτηση και προβολή υποψηφίων για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στο Δήμο Δελφών ανακοινώθηκε η δημιουργία κίνησης πολιτών για παρέμβαση στον χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Η πρωτοβουλία έχει τον τίτλο ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και διεκδικεί τον Δήμο Φωκίδας, που έχει έδρα την Αμφισσα.
Ηδη έχουν δημοσιοποιηθεί το σχετικό πρόγραμμα και οι στόχοι της παρέμβασης που θα μπορούσαν να συνοψιστούν στις λέξεις Συμμετοχή- Δημοκρατία- Διαφάνεια. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στην ιστοσελίδα της κίνησης http://dimosdelfon.blogspot.com

Παράλληλα στο επίπεδο των περιφεραικών εκλογών έχουμε την πρωτοβουλία πολιτών με τίτλο "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας", που αποφάσισε την παρέμβαση του στις επικείμενες εκλογές  για την Περιφέρεια Στερεάς με την συγκρότηση εκλογικού σχήματος, που θα διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών μας. Η πρωτοβουλία υποστηρίζει αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες απο τα κάτω και επιδιώκει τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων με στόχο την αντιμετώπιση, με δημοκρατικό τρόπο, των οξυμένων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων της περιφέρειας μας.
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς επέλεξε να αντιπροσωπευθεί στις εκλογές του Νοέμβρη απο την Δέσποινα Σπανούδη, που προτάθηκε και εκλέχτηκε ομόφωνα ως υποψήφια περιφερειάρχης, σε Γενική Συνέλευση της πρωτοβουλίας, ποι έγινε  στη Λιβαδειά, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Η υποψήφια είναι χημικός μηχανικός και έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και μακροχρόνια συμμετοχή στους αγώνες  της περιοχής για την υπεράσπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών δικαιωμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες για τα κείμενα διακηρύξεων της πρωτοβουλίας μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα periferiastereas.blogspot.com

Τις ανακοινώσεις των κομματικών υποψηφίων θα τις πληροφορηθείτε σίγουρα απο τον τύπο και τις τηλεοράσεις. Οι πρωτοβουλίες πολιτών δεν διαθέτουν ουτε τα χρήματα ούτε τις διασυνδέσεις γαι την προβολή των θέσεων τους. γι'αυτό αξίζει να πληροφορηθούμε για τις προθέσεις τους και τα προγράμματά τους έστω και ηλεκτρονικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολυ ευχάριστο να προβάλλονται τέτοιες πρωτοβουλίες που ξεκινούν από τα κάτω. Γιατί τέτοια είναι η κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. 'Ολοι εμείς που συμμετέχουμε σ'αυτή, συμμετέχουμε σαν φυσικά πρόσωπα, δεν έχουμε για αυτοσκοπό μας τις εκλογές, δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής και λειτουργούμε με αρχές αμεσοδημοκρατικές. Θέλουμε να παρεμβαίνουμε στα ζητήματα του τόπου μας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και μετά τις εκλογές.