Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ελεύθερη κατασκήνωση στη Γκιώνα αυτό το Σαββατοκύριακο

Mε μεγάλη χαρά, το Κίνημα για την Ελεύθερη Κατασκήνωση, συνεχίζει και ολοκληρώνει για φέτος το καλοκαίρι την πολύ επιτυχημένη καμπάνια και περιοδεία στην Ελλάδα με μια υπέροχη ταξιδευτική περιπέτεια στο βουνό της Γκιώνας, στην τοποθεσία Αγ.Τριάδα το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010.
Σε αυτή την εκδήλωση, οι σκοποί και ο προσπάθειες του κινήματος για την Ελεύθερη Κατασκήνωση συναντούν τους αγώνες των ακτιβιστών για την σωτηρία της Γκιώνας από την κερδοσκοπία και τα επιχειρηματικά σχέδια καταστροφικής εκμετάλλευσης του βουνού. Η εκδήλωση μας λοιπόν στην Γκιώνα, πέρα από ένα διήμερο Ελεύθερης και Υπεύθυνης Κατασκήνωσης είναι και ένα μικρό δείγμα έκφρασης της αλληλεγγύης μας στους αγώνες υπεράσπισης του βουνού και μια ευκαιρία να ενημερωθούμε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την σωτηρία του. Η γιορτή, η κοινοβιακή ζωή, η χαρά της ελευθερίας και της αγάπης για την ζωή, τον έρωτα και την φύση, συναντούν εδώ λοιπό τον αγώνα ενάντια στα σχέδια όλων αυτών που έκαναν εμπόρευμα όλες μας τις επιθυμίες και όλες τις ανάγκες, ενάντια σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν δικό τους αυτό που ανήκει εξίσου σε όλους μας, το δάσος, το ποτάμι, τα σύννεφα, το έδαφος και το υπέδαφος της Γης, την απέραντη και ανεμπόδιστη αγκαλιά της Ζωής.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να συμμετάσχετε στην διήμερη εκδήλωση στην
Γκιώνα / περιοχή Αγ.Τριάδα το 
Σάββατο 18 
και την 
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δύο μουσικές σκηνές...dance stage που θα φιλοξενήσει όλες τις underground χορευτικές κουλτούρες (drum ‘n bass, dubstep, electro, progressive, psychedelic trance) και μια chill out area μέσα στο δάσος
για όλες τις «υπόγειες φυλές», ένα


festival artists:


FUNXION COLLECTIVE, 
URBAN DANJA, 
MAGNUS 
[DRUM ‘ N BASS] 


DUB RIOT, 
MONKEY MAN 
[DUB]


CREATIVE SPACE, 
KERNELCOREMODE, 
KINOMATIK, 
DIFFER 
[DUBSTEP]


CRYSTAL ZERO, 
NIKITAS, 
ENTON,
HYBRID, 
ALEXUNDER, 
NATURAL HIGH 
[PSYCHEDELIC TRANCE] 


Visual Art - Ambient projections: 
Global Eye, Void Network, Kinomatik 
more artists will be announced soon


Η γιορτή θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19.00 


Την Κυριακή το μεσημέρι στις 13.00 θα γίνει συνέλευση/ενημέρωση από ακτιβιστές από την Κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας και μετά θα συνεχιστεί το πάρτυ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής  

 ΠΡΟΣΟΧΗ :


 Δεν ανάβουμε πουθενά φωτιά στο δάσος παρά μόνο στο σημείο που θα έχει προαποφασιστεί από την οργάνωση της εκδήλωσης. Συνεννοούμαστε με τους άλλους κατασκηνωτές σχετικά με αυτό και με ό,τι έχει να κάνει με την προστασία του δάσους. Δεν κόβουμε κλαδιά για την κεντρική φωτιά, μαζεύουμε από κάτω ξύλα. Το δάσος είναι για όλους αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή. 


 Δεν πετάμε σκουπίδια. Μαζεύουμε τα δικά μας αλλά και τα σκουπίδια των άλλων. Θα υπάρχουν σακούλες για συλλογή σκουπδιών στο χώρο.


Ρουχισμός: Χειμωνιάτικος ρουχισμός για νύχτα στο δάσος.
 Αδιαβροχα, βαρύ μπουφάν, πουλοβερ και αν είναι δυνατόν δεύτερο ζευγάρι παπούτσια / κάλτσες. Ο καιρός εκεί θα είναι πολύ διαφορετικός αυτή την εποχή και οι θερμοκρασίες το βράδυ χαμηλές. Οπωσδήποτε sleeping bag + σκηνή σε καλή κατάσταση και μεγάλη πλαστική επιφάνεια για να σκεπάσεις την σκηνή σου σε περίπτωση βροχής


Φαγητό / Προμήθειες: Θα υπάρχει αλκοόλ, μπύρες, αναψυκτικά και νερό. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχει συλλογική κουζίνα (αν και γίνονται κάποιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και θα προστεθεί την τελευταία στιγμή ενημέρωση σχετικά με αυτό στα μπλογκ), για αυτό φροντίστε να έχετε φαγητό και προμήθειες μαζί σας:


 Κοντινα σημεία για αγορές (mini market - κρεοπωλείο) είναι τα χωρία Καλοσκοπή και Παύλιανη. Επίσεις ενα όμορφο μέρος για επίσκεψη είναι το καταφυγειο-οιτη που βρίσκεται κοντά στο χώρο  http://www.katafygio-oiti.gr/ και διαθέτει και ποδήλατα.


Καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί τα βασικά πριν ξεκινήσετε το ταξίδι.

1 σχόλιο:

Δικαιόπολης είπε...

Μου κάνει εντύπωση που στο σύγχρονο κόσμο της πληροφορηκής, η επικοινωνία στις περρισότερες περιπτώσεις είναι μονόδρομη, και ελιπής!

Δεν θα έπρεπε να υπήρχε κάποιο τηλέφωνο ή Η/Δνσυ, συντονιστή/ων, άλλως μια διασύνδεση σε ιστοσελίδα με πληρέστερη αναφορά του όλου προγράματος, τρόπους προσέγγισης διαδρομής για πρόσβαση στο χώρο, φωτογραφίες του περιβάλλοντος?