Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αθήνα, 04 Μαΐου 2010
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
Υπεγράφη, από τα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Οικονομικών, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Οριοθέτηση περιοχών και πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς στις 18 και 22 Ιανουαρίου 2010 σε περιοχές των Νομών Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας».
Η Κοινή  Υπουργική Απόφαση αποφασίζει τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την ανακατασκευή και επισκευή των κατοικιών και των κτιρίων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τους όρους αποζημίωσης και τον τρόπο χορήγησης στεγαστικής συνδρομής στους πληγέντες από τους σεισμούς. Από τις διατάξεις της Απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη για Δωρεάν Κρατική Αρωγή ύψους € 6.400.000 η οποία πρόκειται να καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η προκαλούμενη δαπάνη για την επιδότηση του επιτοκίου θα βαρύνει το λογαριασμό του Ν. 128/75 και ανέρχεται στο ποσό των € 4.850.000.
Αρμόδια υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης  των ζημιών σε κτίρια, ορίζεται ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) ν. Αχαΐας.
Αναμένεται  η δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 
Από το γραφείο  της Βουλευτού Ν. Φωκίδας,
κας Αφροδίτης  Παπαθανάση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=u0Mcu4YUb3k&feature=related