Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Η ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Απρίλιος 2010.

Σύσταση και Συγκρότηση Δήμων.

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ .

Συνιστώνται οι κατωτέρω  δύο Δήμοι. 1. ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ με έδρα την ΑΜΦΙΣΣΑ και ιστορική έδρα τους Δελφούς, αποτελούμενος απο τους δήμους α) Αμφίσσης β) Γαλαξειδίου γ) Γραβιάς δ) Δελφών ε) Δεσφίνας στ) Ιτέας ξ) Καλιέων και η) Παρνασσού, οι οποιοι καταργούνται.    2. ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ με έδρα το ΕΥΠΑΛΙΟ  και ιστορική έδρα το Λιδωρίκι, απο τελούμενος απο τους δήμους α. Βαρδουσίων β) Ευπαλίου γ0 Λιδωρικίου και δ. τολοφώνος , οι οποίοι καταργούνται.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ περιλαμβάνει τους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, και φωκίδας.  ΕΔΡΑ της περιφέρειας Στερεάς ελλάδας είναι η ΛΑΜΙΑ.

Κάθε Νομός αποτελεί και περιφερειακό διαμέρισμα και κάθε πρωτεύουσα νομού είναι έδρα του αντιστοιχου περιφερειακού διαμερίσματος.

Οι περιφέρειες είναι αυτοδιοικούμενα κατά τόπο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και αποτελούν το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης    






ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Η Βουλευτής Ν. Φωκίδας  κα Αφροδίτη Παπαθανάση, μίλησε τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 στην κοινή  συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών  Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και  της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση από τον Υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της χώρας».   
Ακολουθεί απόσπασμα της  ομιλίας:
 
«Νομίζω ότι στα χρόνια που θα έρθουν , θα κοιτάμε πίσω τις μέρες αυτές και τότε , θα μπορέσει προσωπικά ο καθένας από μας σε αυτή την Αίθουσα και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτού να σταθμίσουν πως στάθηκαν απέναντι στις εξελίξεις τις μέρες αυτές.
Έχει  μεγάλη αξία να συζητάμε το πώς φτάσαμε  ως εδώ.
Μεγαλύτερη αξία όμως έχει να αντιληφθούμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα, ότι δεν υπήρχε μηχανισμός στη Νομισματική Ένωση για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε αυτήν. Επίσης , τώρα , πρέπει να σταθμίσουμε το σήμερα και το πώς θα βγούμε από αυτή την κρίση. 
Χρειαζόμαστε  δύο πολιτικές αρχές :
Δεν θέλουμε  να βασίσουμε την ανταγωνιστικότητα  της χώρας αυτής στον ευτελισμό  της εργασίας. Αντιλαμβανόμαστε την  κρίση και δημόσια έχουμε παραδεχτεί τη δυσκολία της απόφασης που πήραμε πριν λίγους κάποιους μήνες για την περικοπή μισθών στο δημόσιο τομέα,
Επίσης, δεν θέλουμε να βγούμε από την κρίση αυτή έχοντας οδηγήσει μια οικονομία και κοινωνία σε υπερβολική συγκέντρωση πλούτου, δηλαδή σε μια νέα αναδιανομή υπέρ των ισχυρών.
Αυτές είναι  οι σταθερές θέσεις όσον αφορά στο  αύριο.  
Σήμερα  οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία και για να γίνει αυτό , νομίζω πως πρέπει να δούμε και να αντιληφθούμε το σήμερα και τη Συνθήκη που λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι κάποιο νησί μέσα στον Ατλαντικό που μπορεί και διαπραγματεύεται από μόνη της τα πάντα γύρω της.
Κυρίες  και κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να δούμε τα βήματα που πρέπει να κάνουμε. Περιμένουμε λοιπόν, οι νέοι που ασχολούμαστε με την πολιτική, να ακούσουμε από όλα τα κόμματα εξουσίας σαφείς προτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως υπέρτατο χρέος είναι να σωθεί η Χώρα.  Πού είναι όμως ο προηγούμενος Πρωθυπουργός και πού ο προηγούμενος Υπουργός ; Πώς θα μπορέσουν να πουν ότι “εσείς του ΠΑΣΟΚ κάνετε λάθος”; Είναι δυνατόν η κοινωνία και οι εφημερίδες να τους λοιδορούν και αυτοί να λένε ότι ή «λείπουν» , ή «δεν γνωρίζουν» ή «συγγνώμη απλά κάναμε λάθος» ; 
Εγώ πιστεύω  ότι θα κριθούμε στο αύριο , από  το πως σήμερα στεκόμαστε τόσο σαν  πρόσωπα όσο και σαν κομματικοί και πολιτικοί μηχανισμοί στην κρίση  που υπάρχει τώρα στην οικονομία  και την κοινωνία.  

Κυρία Πρόεδρε,
Έχει  μεγάλη σημασία να μπορέσει η Κυβέρνηση σήμερα να αποσαφηνίσει, ποιοι είναι οι όροι και για και για τι πράγμα διαπραγματεύεται. Αυτό που γίνεται σήμερα κάθε πρωί στα κανάλια είναι στα όρια της ομαδικής ψυχοθεραπείας και στα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από επίσημα χείλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: