Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

MME τρομοκρατουν με τα..κουνούπια!

Τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ ελλείψει άλλων εθνικών ειδήσεων τρομολαγνείας.. μας τρομοκρατούν με την απειλή του "Ιου του δυτικού Νείλου".  Φωτογραφίες κουνουπιών, σε μεγέθυνση, μας αγριοκυττάζουν και μας στέλνουν κατευθείαν... στο πλησιέστερο φαρμακείο για να γίνουμε θύματα ..των φαρμακευτικών εταιρειών...Ευτυχώς που δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο για την πρόληψη της λοίμωξης...αλλοιώς θα γινότανε χαμός...

Εννοείται οτι το αρμόδιο Υπουργείο "τηρεί σιγήν ιχθύος"  και αμελεί να ενημερώσει τον πληθυσμό για το σπουδαιότερο.. που είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος του μόνου αμυντικού μηχανισμού που μπορεί να μας προστατέψει απο όλες τις αρώστιες...Οπως όλοι γνωρίζουμε τα αντιβιοτικά που συνήθως καταναλώνουμε  μειώνουν την αποτελεσματικότητα άμυνας του οργανισμού μας και δημιουργούν ανθεκτικά μικρόβια..

Οι άνθρωποι που έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζονται ελάχιστα ή καθόλου απο τις ιώσεις  και τις λοιμώξεις..Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναφέρει σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου : "Το 80% των ατόμων που μολύνονται δεν εκδηλώνουν σύμπτωμα"! Το υπόλοιπο 20% αναπτύσσει ηπια συμπτωματολογία, όπως πυρετό, πονοκέφαλο, αδυναμία, πόνους στους μύς και τις αρθρώσεις , εμέτους και μερικές φορές εξανθήματα στον κορμό και διόγκωση των λεμφαδένων." " Λιγότερο απο  ένα  στα εκατό άτομα (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) αναπτύσσουν τη σοβαρή μορφή της νόσου, δηλαδή εγκεφαλίτιδα- μηνιγγίτιδα..".

Η βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος γίνεται με τη σωστή ποιοτική διατροφή, άσκηση και περιορισμό της υπερβολικής ποσότητας τροφής. Η καλύτερη είναι η μεσογειακή διατροφή..

Οσο για την αντιμετώπιση των κουνουπιών αρκούν οι παραδοσιακές μέθοδοι αν τιμετώπισης τους..Υπάρχουν  τα φυσικά εντομοαπωθητικά όπως είναι ..τα αρωματικά φυτά , τα γεράνια, η λεβάντα, ο βασιλικός  κ.α. Τα αιθέρια έλαια αυτών των φυτών, το γνωστό λάδι της σιτρονέλας. Γνωστή είναι η απόδοση των κίτρινων λαμπτήρων φωτισμού, οι σήτες στα ανοίγματα του σπιτιού, η απομάκρυνση στάσιμων νερών, η χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Η χρήση ανεμιστήρων οροφής παρεμποδίζει πολύ αποτελεσματικά  την απειλή των κουνουπιών..

Το ανθρώπινο είδος επέζησε  χιλιάδες χρόνια  απο πολλές επιθέσεις εντόμων , χωρίς χημικά ή άλλα όπλα..Ας αποφεύγουμε λοιπόν τις φοβίες για τους υποτιθέμενους εχθρούς  μας , όπως είναι τα κοινούπια..και οι κερδοσκόποι που πλουτίζουν με τη διασπορά εκφοβιστικών ειδήσεων και την εμπορία χημικών και τοξικών, δήθεν φαρμάκων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: