Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου,11πμ, η κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου για την μόλυνση στον Ασωπό


Oι πολίτες Αν. Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας συντονίζουν τον αγώνα τους

Για να σταματήσει επιτέλους το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ασωπό και τον Ευβοϊκό

Η εγκατάσταση εκατοντάδων βιομηχανιών στην «άτυπη» βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων και στην περιοχή του Ασωπού, της Θήβας και της Χαλκίδας, το χρόνιο καθεστώς ασυδοσίας και η πλήρης ανυπαρξία μηχανισμών ελέγχου εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, επιβάρυναν με καρκινογόνες και τοξικές ουσίες τον υδροφόρο ορίζοντα μιας τεράστιας πλέον περιοχής, με αποτέλεσμα οι συνέπειες τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής (γεωργία, τουρισμός) να είναι ανυπολόγιστες. /...

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, κινήσεις πολιτών από όλες αυτές τις περιοχές βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και οργανώνουμε κοινές δράσεις για να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα και να πιέσουμε για λύσεις. Εδώ και δύο χρόνια, είμαστε θύματα ενός πρωτοφανούς εμπαιγμού. Παρά τις εξαγγελίες ΥΠΕΧΩΔΕ και αυτοδιοίκησης, παρά τους ελέγχους και τα πρόστιμα, τίποτε δεν έχει αλλάξει στο καθεστώς της παρανομίας και της ρύπανσης : ο Ασωπός και τα υπόγεια νερά συνεχίζουν να είναι κοκτέιλ βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων, οι αέριοι ρύποι εκπέμπονται αμείωτοι, τα στερεά τοξικά και βιομηχανικά απόβλητα συνεχίζουν να ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε παράνομες χωματερές, νταμάρια και ρέματα. Η Πολιτεία εξακολουθεί να μην λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο περιορισμού της ρύπανσης και αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς, ενώ επίσης δεν λαμβάνει υπόψη την νομοθεσία για την προστασία των υδάτινων πόρων, τη διαχείριση των επικίνδυνων τοξικών αλλά και των άλλων αποβλήτων.

Τα βασικά μας αιτήματα (πατήστε πάνω στα μπλε γράμματα για να τα διαβάσετε).

Aναδημοσίευση από το http://asopossos.wordpress.com/


Ως γνωστό το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της Φωκίδας ζει στην Αθήνα και τμήμα του καταναλώνει αυτό το μολυσμένο νερό, ενώ όλοι μας καταναλώνουμε τα γεωργικά προϊόντα των εκτάσεων της Βοιωτίας που αρδεύονται από αυτό . Το νέο τεράστιο ενεργειακό κέντρο που ετοιμάζεται στη Βοιωτία θα επηρεάσει άμεσα και μας καθώς η μόλυνση δεν γνωρίζει διοικητικά σύνορα.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ θα είμαστε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: